De beste school van de hele wereld - Manon Sikkel & Marja Meijer

Het eerste boek dat ik recenseer van kinderboekenambassadeur Manon Sikkel. Wel heb ik de Elvis Watt- boeken van haar gelezen en die vond ik echt heel leuk om te lezen. En de titel van dit boek plus de mooie omslag van Marja Meijer maken me erg nieuwsgierig.

 

Allereerst wil ik benadrukken hoe ontzettend subtiel Manon Sikkel een aantal maatschappelijke onderwerpen in dit boek aan de orde stelt. Marie heeft twee vaders, die het veel te druk hebben. Ze merken niet eens dat Marie als enige op school zit. En ook hoe lesgeven soms te veel uit een boekje gebeurt, wat in dit verhaal heel anders gaat.

 

Hoe leuk is het, helemaal alleen op een school? Geen juffen, meesters of een directeur. Maar natuurlijk wordt het na een tijdje saai. Gelukkig verschijnt dan juf Rachida ten tonele. Zij heeft gehoord van de school met één leerling en vindt het niet kunnen. Hoewel dit eerst niet zo leuk lijkt voor Marie, pakt het heel anders uit. Maar een school met één juf en één leerling kan natuurlijk niet. Anders zou het een wel heel ongeloofwaardig boek worden.

 

Manon Sikkel heeft met dit boek een vrolijk en grappig boek geschreven. Je wilt dóórlezen en ik moest zelfs op sommige momenten hardop lachen. En toch weet Manon Sikkel goed te vertellen wat een school eigenlijk is en wat een goede school is.

 

Het boek bevat veel tekeningen, gemaakt door Marja Meijer. De uitgeverij promoot het boek zelfs als een graphic novel (in het Nederlands een stripboek). Zo wil ik dit boek niet omschrijven, er zijn gewoon veel illustraties. En dat is hartstikke leuk en passend in dit boek!

 

Het boek is wel een beetje ongeloofwaardig, want het komt in ons land echt niet voor dat een kind volledig alleen in een school is. Maar dat mag de pret niet drukken: wat een heerlijk vrolijk boek!Op een dag is Marie plots de enige leerling op haar school. Ze vermaakt zich prima in haar eentje: ze kan op haar buik door de gangen glijden en achterstevoren van de trap naar beneden. Ze kan extra lange pauzes nemen en haar eigen toetsen nakijken. Haar drukke vaders hebben niets in de gaten. Dan komt de superleuke juf Rachida lesgeven en na een tijdje verschijnt er ook een tweede leerling, Jack. Het wordt steeds gezelliger op de beste school van de hele wereld. Tot op een dag meneer Badeendje voor de deur staat met slecht nieuws… (flaptekst)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.