De kleine engel die geluk bracht - Marianne Busser & Ron Schröder & Mark Janssen

Ik weet nog goed dat ik in 2017 erg uitkeek naar dit boek. In de aanbiedingsfolder van Unieboek: Van Holkema & Warendorf was de omslag al te bewonderen en die spreekt tot de verbeelding. Mark Janssen staat garant voor mooie sfeervolle illustraties. En de combinatie met auteurskoppel Marianne Busser & Ron Schröder is natuurlijk top.

 

Waar mijn favoriete boeken van deze auteurs allemaal zijn geschreven in rijm, is dit boek dat niet. Ik was erg benieuwd wat ik hiervan ging vinden. Conclusie: hun schrijfkwaliteiten blijven overeind. Het verhaal is een echt kerstverhaal met een mooie boodschap. Ze beschrijven alles zorgvuldig en het leest erg prettig. De gezelligheid, de warmte van de feestdagen maar ook de eenzaamheid komen duidelijk terug in de tekst. Het is wel een boek waar je de tijd voor moet nemen. Er is behoorlijk veel tekst waardoor het boek in één keer voorlezen (te) lang duurt.

En er is een klein probleempje: het is tegenwoordig niet meer mogelijk om iemand zomaar aan te spreken als kind en dit raden volwassenen kinderen ook af. In dit boek komt het natuurlijk allemaal goed, maar we krijgen niet voor niets allemaal van onze ouders mee om niet met vreemden te praten.

 

De illustraties maken wat mij betreft dit boek nog beter. Mark Janssen maakt paginagrote illustraties met sfeervolle kleuren. Met voornamelijk blauw en groen creëert hij de stad, de woonkamer en de haven. Door zijn tekeningen verlang je als lezer naar een kerst met sneeuw, waarin je lekker knus binnen kunt zitten met warme chocolademelk.

 Roos is een lief en vrolijk meisje. Als ze van school naar huis gaat, loopt ze altijd even langs de haven. Daar, bij de kleine huisjes aan de zee zit een oude man buiten op het bankje voor zijn huis. Zijn gezicht zit vol met rimpels. Roos vindt het heel erg dat hij zo verdrietig kijkt. Als ze op een koude winterdag een kerststukje voor haar moeder heeft gemaakt, ziet ze de oude man weer. Zwijgend is hij de sneeuw aan het ruimen. En dan weet Roos ineens wat ze moet doen. Het kerststukje is voor hem! Aarzelend neemt de oude man het van haar aan. En dat is het begin van een bijzondere vriendschap… (flaptekst)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb