Alles in de wind - Mies van Hout

Een liedjesboek is moeilijk te recenseren. Want de liedjes bestaan in dit geval al en er zit geen verhaal in het boek. Maar ik ga het toch proberen. Elke plaat in dit boek is een losstaande illustratie, passend bij het liedje dat er naast staat. Naast het thema van het boek is gekozen voor enkele herkenbare punten op elke plaat, zoals de kat, boten, water en de wind.

 

Illustratrice Mies van Hout is wat mij betreft in dit boek op haar best. Een slimme keus om een prentenboek te maken met liedjes over varen en de zee. Je ziet de platen eigenlijk al voor je de mooie Nederlandse zee, de duinen of een rivier. Iedereen heeft er wel een beeld bij. Mies van Hout maakt indrukwekkende illustraties van wild water en wind. Je ziet de golven haast uit het boek rollen en je voelt de wind. Het plezier spat ervan af. Het lijkt in ieder geval alsof Mies van Hout veel plezier heeft gehad met het maken van deze prenten.

 

Sommige liedjes zijn bekender dan andere. Ikzelf kende bijna geen enkel liedje. Gelukkig zit achterin het boek een cd met de liedjes. Maar zelfs zonder deze cd blijft het boek leuk. Je kunt de liedjes prima voorlezen en ondertussen lekker naar de platen kijken. De illustraties zijn de kracht van dit boek.

Waar je in het andere liedjesboek van Mies van Hout, Zie de maan schijnt door de bomen, alle liedjes kent, is dit voor sommige mensen misschien een afknapper. Maar laat dit geen reden zijn om het boek niet te kopen! Het is geen boek om in één keer te lezen, maar bijvoorbeeld elke avond één liedje met bijbehorende illustratie. En dat is genieten!Twaalf liedjes over varen en de zee, van ‘Alles in de wind’ tot ‘Daar was laatst een meisje loos’. In dit liedjesprentenboek hoor je de wind waaien, de zeilen klapperen en ruik je de zilte zee. (flaptekst)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb