Het grote gekke voorleesboek - Marianne Busser & Ron Schröder en Dagmar Stam

Weer een ontzettend mooi uitgegeven bundel van al eerder verschenen boeken van schrijversechtpaar Marianne Busser & Ron Schröder. Gelukkig nog met de illustraties van Dagmar Stam. Voor deze uitgave maakte Stam een nieuw omslag en daarmee bewijst ze voor mij dat ze nog steeds een heel goede, leuke en vooral vrolijke illustrator is. Haar tekeningen spatten van het papier. De kinderen zijn levendig, tonen emotie en lijken echt te genieten op de illustraties.

Het lijkt op dit moment mode te zijn om boeken opnieuw uit te brengen met nieuwe illustraties. Kijk bijvoorbeeld naar De bende van de Korenwolf van Jacques Vriens of Mag ik van jou een kusje van Marianne Busser & Ron Schröder. Natuurlijk is het logisch dat op een gegeven moment de illustraties niet meer kunnen of gewoon te ouderwets zijn geworden voor de huidige generatie kinderen. Soms pakt dit ontzettend goed uit! Maar wat zou ik het jammer vinden als dit boek geen illustraties van Dagmar Stam had gehad. En volgens mij is het zeker niet ouderwets. Dus ik ben erg blij dat dit mooie dikke voorleesboek nog de illustraties (in kleur!) van Dagmar Stam bevat. Dit staat voor mij voor urenlang kijkplezier.

 

Natuurlijk is de tekst ook heel belangrijk. En waar veel boeken van Busser & Schröder op rijm zijn geschreven is dat in dit geval niet zo. Het zijn volwaardige voorleesverhalen. Dat maakt de tekst wel wat lastiger voor de jongste kinderen, maar ik vind het wel verfrissend. De auteurs weten als geen ander de leefwereld van de kinderen te omschrijven en er lekker bij te fantaseren. Er valt ontzettend veel te lachen bij dit boek. Denk alleen al aan de bijnamen van de kinderen. Grappig en tegelijkertijd ook concreet. Je weet meteen met wat voor kinderen je te maken hebt. De griezeltjes halen enge dingen uit en de viezerdjes zijn gewoon ontzettend vies.

 

Dit is echt een heel leuk voorleesboek. Elke avond voor het slapengaan een verhaaltje? Perfect! Sommige verhaaltjes lijken een beetje op elkaar qua opbouw en niet alles is even realistisch of origineel. Maar het blijven vrolijke verhalen.Alle vrolijke verhaaltjes over de viezerdjes, de ettertjes, de bussertjes en de griezeltjes in één groot voorleesboek!

 

Prutje en Snotje zijn zo vies dat echt niemand ze wil hebben. Behalve tante Dalia…

Flop en Fladdertje zijn zo vreselijk stout dat ze de ettertjes worden genoemd. Tante Door krijgt gewoon grijze haren van die twee! Mees en Moontje hebben het erg gezellig bij tante Tivoli. Tot juffrouw Pin de twee in haar kindertehuis wil opnemen. Dan móéten Mees en Moontje wel echte griezeltjes worden…

En Joris en Jetje krijgen van ome Ko allebei een opgeknapt kermisbusje en mogen daar de hele dag in rondrijden. Ze verrichten zelfs echte heldendaden! (flaptekst)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb