De paraplu - Ingrid & Dieter SchubertEen hondje vindt een rode paraplu.

Een windvlaag steekt op en het hondje wordt meegevoerd de wolken in.

Dan begint er een reis om de wereld vol avonturen.

Reis je mee? (flaptekst)

Toen dit prentenboek in 2010 uitkwam, was ik echt meteen verkocht. Alleen al de voorkant vond ik geweldig. Het eigenwijze hondje dat de giraf aankijkt heeft duidelijk een eigen karakter. En zo’n voorkant maakt benieuwd naar de inhoud. Toevallig is de giraf mijn lievelingsdier, dus dat speelde ook een beetje mee.

 

Ingrid en Dieter Schubert maken al jaren prachtige prentenboeken. Soms met tekst en soms zonder tekst. Dit is er eentje zonder tekst. Het verhaal gaat over een hondje dat een paraplu vindt en door de wind wordt meegevoerd over de hele wereld. Alles komt voorbij. De savanne, zeeën, jungle en de polen. Eerst is het nog leuk voor het hondje, maar na een poosje wil hij wel terug naar huis.

 

Het hoofdkarakter is erg goed gevonden en leuk geschilderd. Zijn gezichtsuitdrukkingen zijn menselijk, maar passen goed bij de hond. Hierdoor is elke plaat leuk om te bekijken en te bedenken hoe de hond zich voelt.

Op bijna elke plaat staan ook veel andere dieren, die je kunt bekijken en benoemen. Zo kan een kind leren waar op de wereld bepaalde dieren leven.

 

Ingrid en Dieter Schubert schilderen heel realistisch. Het lijken soms bijna echte dieren in een echt landschap. Het kleurgebruik van de twee maakt van elke bladzijde een sfeervolle wereld die je wilt blijven bekijken. Elke keer dat je een afbeelding bekijkt, ontdek je weer iets nieuws. Voor mij is dit één van de beste en mooiste prentenboeken van dit echtpaar.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb