Pak 'm bij zijn staart! - Paul Biegel & Jeska Verstegen


25 prachtig versjes van meesterverteller Paul Biegel: tijdloos, grappig en vol fantasie. Voor eindeloos voorleesplezier! (flaptekst)

25 versjes geschreven door Paul Biegel, opnieuw uitgegeven met nieuwe illustraties. Sinds Uitgeverij Gottmer de rechten op de verhalen van Biegel heeft, zijn ze druk bezig. Er zijn of komen nieuwe uitgaven van al zijn leesboeken en  binnenkort komt het Groot Biegel sprookjesboek met illustraties van Charlotte Dematons uit. Nu is er dit versjesboek. Op deze manier kan een nieuwe generatie kinderen opgroeien met Biegels verhalen en wat mij betreft mogen de kinderen daar blij mee zijn.

 

Dit boek met versjes is voor de jongste kinderen. De versjes zijn bijna absurd en raar, dus ik raad aan om ze zelf te ‘proef’lezen voordat je gaat voorlezen. Maar ze zijn ook vrolijk en soms moet je erom lachen. Paul Biegel is een tovenaar met woorden

 

Wie doet er mee, wie doet er mee,

met de drie-draai-dwarrel-dans?

Waar kleine voeten, grote voeten,

blote voeten dansen moeten

in de ronde bloemenkrans

 

De versjes missen soms context, waardoor ze uit de lucht komen vallen. Omdat ze erg kort zijn, zit er niet altijd een verhaaltje in. Soms ervaar ik dat als storend, soms ook niet.

Ik vind deze versjes niet Biegels beste werk. Er zitten leuke versjes tussen, maar sommige slaan voor mijn gevoel nergens op en voelen in een boek als dit een beetje als bladvulling.

 

De illustraties van Jeska Verstegen zijn een erg leuke toevoeging aan de versjes. Ze zijn vrolijk, speels en interessant om te bekijken. Elke illustratie heeft iets eigens, je hebt elke keer als je een bladzijde omslaat het idee dat je naar iets nieuws kijkt.

 

Een leuke toevoeging aan de Paul Biegel-boeken in de kast, maar het behoort niet tot zijn beste werk.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.