Vinnie & Flos Op bezoek - Marte Jongbloed & Natascha StenvertVinnie gaat met zijn ouders op bezoek bij zijn strenge tante. Dat vindt hij heel spannend. Gelukkig gaat Flos stiekem mee. En Flos helpt Vinnie ook als hij naar de tandarts moet. Alleen jammer dat Flos steeds zo’n troep maakt. Op een dag komt er een zwerfkat op bezoek. Die ziet Flos aan voor een muis. Nu is het Flos die een beetje bang wordt. Maar gelukkig heeft hij Vinnie. Want samen durven ze alles! (flaptekst)

Een voorleesboek met vijftien verhaaltjes over alledaagse dingen in het leven van een kleuter. Maar deze kleuter, Vinnie, heeft een klein vriendje waarvan niemand weet. Flos. En Flos helpt Vinnie bij van alles en nog wat. Wanneer oma ziek is en Vinnie er heen gaat, vindt hij dat wel spannend. Samen met Flos oefent hij eerst hoe het is om bij oma te zijn. Daardoor wordt het al minder eng. Bij oma gebruikt hij de tips van Flos en dat helpt! Alleen is Flos stiekem toch meegekomen en ziet oma hem bijna…

 

Veel van de verhaaltjes volgen een beetje ditzelfde stramien. Vinnie beleeft iets en Flos is daar stiekem bij en maakt de situatie complex. Dit levert soms hilarische situaties op. De verhalen zullen heel herkenbaar zijn voor kleuters. Ze zullen het soms spannend vinden en soms erg moeten lachen.

 

Marte Jongbloed voelt de doelgroep goed aan. Ze heeft een fijne manier van schrijven die niet te moeilijk is en lekker (voor)leest. Haar gevoel voor humor is geestig en goed te begrijpen voor kleuters.

 

De illustraties van Natascha Stenvert maken het boek af. Ze illustreert Vinnie en Flos schattig, waardoor je deze twee meteen in je hart sluit. Ook is ze erg innovatief met de illustraties. Ze tekent happen uit de pagina’s, gebruikt zelfs ergens strijkkralen en bijvoorbeeld barcodes op boeken.

 

Een leuk voorleesboek voor kleuters, waarvan de verhaaltjes soms wat op elkaar lijken waardoor het achter elkaar doorlezen wat voorspelbaar kan zijn. Elke avond een verhaaltje? Dat moet prima lukken!Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb