Girl 6 - Mirjam MousGirl 6 gaat over de onhandige Summer. Ze is de enige kleindochter van echtpaar Rogers en woont met haar moeder Lara in Amsterdam. Wanneer ze erachter komt dat opa Carl ernstig ziek is, wil ze niets liever dan meteen naar Amerika vliegen. Daar ontmoet ze de jonge blogger Dez. Samen ontdekken ze het web van leugens en dilemma’s waarin Summer verstrikt zit. (flaptekst)

In 2009 kwam Mous’ boek Boy 7 uit. Dit boek werd een succes in Nederland én in het buitenland. Nu, twaalf jaar later, zijn er twee films (een Duitse en een Nederlandse) en is het boek nog steeds verkrijgbaar en populair. Dit nieuwe boek is een ‘soort van’ vervolg op Boy 7.

 

In 2009 heb ik Boy 7 met veel plezier gelezen. En daarna de andere young adult boeken van Mirjam Mous ook. Mous schrijft met een lichtvoetige pen. Ondanks het feit dat de verhalen af en toe redelijk heftig zijn, blijven de boeken prettig om te lezen.

 

Waar in Boy 7 al werd geëxperimenteerd met nieuwe ideeën over het menselijk brein gaat dit in Girl 6 nog een stap verder. In Boy 7 vond ik het al best schokkend. Maar wat er in Girl 6 wordt gedaan is nog schokkender. Door dit boek ga je wel nadenken over wat er allemaal mogelijk is en wat er nog wordt onderzocht. Misschien kunnen we over een aantal jaren wel dingen in het brein aanpassen en daardoor mensen bijvoorbeeld beter maken. Of slechter? Of kunnen we over een paar jaar doen wat er in dit boek gebeurt. Ik wil het niet verklappen, je moet zelf het boek maar lezen als je wilt weten wat ik bedoel.

 

En dat is eigenlijk wat dit boek vooral doet: het laat je nadenken. En dat is bijzonder. Het boek is verder kort en redelijk simpel. Je hebt al gauw door waar het verhaal heengaat. En hoewel het boek prima te lezen is zonder dat je Boy 7 hebt gelezen, raad ik toch aan om dit wel eerst te doen. Want de herkenning is erg leuk, vooral wanneer er op het eind een politieagent in het verhaal opduikt en zijn naam je ineens bekend voorkomt. Zonder de voorkennis van Boy 7 zegt dit je niets. Zelfs al heb ik het boek lang geleden gelezen, het is toch blijven hangen. En dat maakt dit boek net iets leuker.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb