De lessen van Beer - Marianne Busser & Ron Schröder


Beertje voelt zich vaak verdrietig:

hij wil zo graag groter en slimmer zijn!

Maar dan, op een dag, wordt alles anders.

Grote Beer, die oud en wijs is, besluit Beertje elke dag iets te leren,

waardoor Beertje zich steeds wat fijner begint te voelen.

Het is het begin van een prachtige vriendschap. (flaptekst)

Al vanaf de eerste preview op internet van ivan en ilia was ik enthousiast over dit boek. De manier waarop ze de dieren weergeven, schattig en toch realistisch, is bijzonder. In vergelijking met eerdere boeken over dieren van dit duo is er wat veranderd. De stijl is enigszins anders; dat geven ze zelf ook aan op de sociale media. Het is allemaal wat zachter, liever en misschien zelfs een beetje ouderwetser. Dat is niet negatief, het zorgt in dit geval juist voor een bijzondere sfeer. Een welkome afwisseling met eerder werk.

 

En dat geldt wat mij betreft voor elke illustratie in het boek. Je kunt er uren naar kijken. Het kleurgebruik is sfeervol, de achtergronden zijn gedetailleerd en de dieren zien er zo lief uit dat je wel met ze wilt spelen.

Wat mij betreft voor de illustraties een dikke 10! Ik zou ze allemaal willen inlijsten en aan de muur willen hangen. Met als grote favoriet de illustratie bij ‘De vijfde les’.

 

Marianne Busser & Ron Schröder leveren de versjes in dit boek af. Dit keer met tien levenslessen voor Kleine Beer. Elk versje behandelt een wijze les, zoals leren om van jezelf te houden of dat je aan anderen moet denken. Daardoor is dit boek wat minder toegankelijk dan bijvoorbeeld De poepfabriek. De gedichtjes voelen soms wat geforceerd, dat er iets moest worden verzonnen om het maar mooi te laten rijmen. En dat ben ik niet gewend van Busser & Schröder. Over het algemeen blijven de versjes goed en juist de mooie boodschap maakt dit een bijzonder boek!

 

In samenhang met de geweldige tekeningen is het sowieso een aanrader.Reactie plaatsen

Reacties

Ivan en ilia
3 jaar geleden

Oohh, wat een fijne recensie! Daar worden we echt een beetje stil van... Dankjewel dat je onze illustraties zo waardeert. 🙏

Liefs,
ivan en ilia