Weet je wat ik worden wil... - diverse auteursWat als je nou niet de pianovirtuoos bent waar je moeder zo op hoopte?

Of gifmenger wilt worden, maar je ouders en je juf dat helemaal geen goed idee vinden?

Of als je superonhandig bent en iedereen je maar vertelt wat je vooral niet moet worden?

Of eigenlijk gewoon nog helemaal niet wilt nadenken over wat je wilt worden?

 

In Weet je wat ik worden wil… lees je de leukste verhalen over beroepen waar je nog nooit van had gehoord, over toekomstplannen waar je ouders blij van worden (of juist niet) en over later worden waar je nu van droomt. (flaptekst)

Speciaal voor de Kinderboekenweek van 2021 (thema Beroepen) heeft uitgeverij Van Holkema & Warendorf een flink aantal van hun auteurs een verhaal laten schrijven over een beroep. Al deze verhalen zijn gebundeld in Weet je wat ik worden wil… De verhalen zijn geschreven door Tosca Menten, Marc ter Horst, Sanne Roosenboom, Janneke Schotveld, Esther Walraven, Mirjam Mous, Mijke Pelgrim, Arend van Dam, Tineke Honingh, Miriam Bruijstens, Evelien Feltzer en Jacques Vriens.

Alle illustraties zijn gemaakt door Iris Boter. De illustraties zijn vrolijk, passend bij het verhaal en spreken aan. Top gedaan!

 

Het leuke aan de verhalen is dat er niet is gekozen voor standaard beroepen, maar ook voor bijzondere of vreemde beroepen. Zoals bijvoorbeeld piccolo of stemacteur.

Elk verhaal is origineel en de verschillende schrijfstijlen van de auteurs zorgen voor een leuk en gevarieerd boek om te lezen of voor te lezen. Doordat de verhalen kort zijn, mist er soms wel wat diepgang en worden niet alle personages even goed uitgewerkt.

 

Uitgeverij Van Goor bracht ook al een verhalenboek uit van Tosca Menten, dat gericht is op het thema van de kinderboekenweek. Hier schreef ik al een recensie over, klik op de link om die te lezen. Zelf vind ik het verhaal dat Tosca Menten heeft geschreven voor Weet je wat ik worden wil… beter dan alle verhalen in De Chocoladetandarts. Erg leuk om te zien hoe verschillend zij kan schrijven.

 

Het zijn te veel verhalen om allemaal te bespreken, maar voor mij steken de verhalen van Menten, Schotveld, Vriens en Feltzer erbovenuit. Origineel, met humor en fijne schrijfstijl. Ook de andere verhalen zijn stuk voor stuk leuk. Conclusie is dat Weet je wat ik worden wil… een perfect boek is voor de kinderboekenweek.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.