De jongen en de Papegaaiduiker - Michael Morpugo & Benji DaviesTijdens een stormachtige nacht loopt een schip op de rotsen en zinkt. De vuurtorenwachter op Papegaaiduikerseiland ziet het gebeuren en redt die nacht dertig mannen, vrouwen en kinderen uit de ijskoude zee. Een van de kinderen is Allen Williams en dit is zijn verhaal… (flaptekst)

Als kind las ik al meerdere boeken van Michael Morpugo. Eigenlijk dacht ik dat deze auteur al niet meer leefde, maar tot mijn verbazing is dat helemaal niet waar! En er is nu gewoon een splinternieuw boek!

Sinds het lezen van De kleine Walvis en De Grotteling van Benji Davies ben ik fan van deze auteur/illustrator. Zijn illustraties zijn mooie en fijn om te bekijken. Bij het nieuwe boek van Michael Morpugo maakt hij de illustraties. Ik kan mijn geluk niet op.

 

De jongen en de papegaaiduiker heb ik in één avond uitgelezen. Het is natuurlijk bedoeld voor kinderen dus voor mij leest het makkelijk. Al komt dit niet alleen door het niveau van het boek. Het verhaal is interessant, origineel en intrigerend. Het is geschreven vanuit de ik-persoon. Allen vertelt het verhaal zelf. Dat zorgt ervoor dat je Allen goed leert kennen en het soms voelt alsof je er zelf bij bent. Je leeft mee met de personages en bent nieuwsgierig naar hoe het afloopt.

Ook het ontstaan van een vriendschap in een boek is mooi en op het eind zelfs wat emotioneel.

Het enige wat ik me afvraag is hoe realistisch het allemaal is. Op sommige momenten weet ik niet of dit in de echte wereld ook zo zou kunnen gebeuren.

 

De illustraties van Benji Davies zijn, zoals we gewend zijn van hem, prachtig. Ze zijn volledig in kleur en vullen het verhaal goed aan. Je krijgt een duidelijk beeld van de locaties en de personages. Soms misschien iets teveel, want er blijft weinig ruimte voor je eigen fantasie over.

Het knappe aan de illustraties van Davies zijn de kleuren. Met kleuren weet hij een sfeer te creëren die past bij het verhaal. Het huis van de grootouders waar het niet leuk is wordt erg donker afgebeeld. De vuurtoren met het strand is juist warm gekleurd. Dit zorgt voor een contrast in de illustraties en dat maakt het omslaan van bladzijden spannend!

 

Wat mij betreft weer een mooi boek van Michael Morpugo en een geslaagde samenwerking met Benji Davies. Hier wil ik meer van zien!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb