Een zee van liefde - Pieter Gaudesaboos


Pinguïn is onderweg naar het huis van zijn vriend Beer. Hij zeult een koffer, een lantaarn, en een groot geheim met zich mee. Zo groot, dat hij het liefst meteen terug naar huis wil. (flaptekst)

Op 26 oktober verscheen de Grote Vriendelijk Podcast aflevering 57. Met Pieter Gaudesaboos als gast. Nog nooit had ik van deze illustrator gehoord, maar na de podcastaflevering wilde ik niets liever dan kennismaken met zijn boeken. Bij voorkeur met zijn nieuwste, Een zee van liefde.

 

Allereerst valt meteen het formaat van het boek op. Het is groot en redelijk dik voor een prentenboek. En dat maakt meteen duidelijk: het is geen standaard prentenboek. De tekst is eenvoudig en bestaat uit korte zinnen. Het leest fijn en ook om voor te lezen is het ideaal. Het verhaal is interessant.

 

Op het eerste gezicht lijkt het een redelijk standaard liefdesverhaal. Maar is het dat wel? Want liefde tussen een beer en een pinguïn? Kan dat wel? Nergens wordt benadrukt dat het allebei mannetjes zijn. En dat maakt het een heel normaal gegeven in dit boek.

Ook zijn er meerdere ingangen om een gesprek te starten met het kind dat wordt voorgelezen.

 

En de illustraties zijn heel bijzonder. Ze zijn voor een groot deel digitaal gemaakt en dat kun je zien, maar op geen enkel moment stoort dit. De illustraties zijn sfeervol, kleurrijk en tonen emotie. In het begin van het boek is Pinguïn nogal zenuwachtig en dat zie je terug in de illustratie. Maar ook de gelukzalige dagen in het midden van het verhaal komen tot hun recht in de illustraties. Je wordt zelf gelukkig van het kijken naar deze platen. Kortom, deze eerste kennismaking met Gaudesaboos’ werk bevalt zo goed dat ik graag meer boeken van hem wil lezen en bekijken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.