Marie Boe - Het spook van Villa Donkerhout - Michael Reefs


Marie Boe woont op Zilvermaaneiland, een sprookjesachtige plek waar de tijd lijkt stil te staan. Op een middag spoelt de geheimzinnige koffer van haar pas overleden oma aan op het strand.

 

Marie en haar beste vriend Jasper proberen het mysterie te ontrafelen. Maar dan blijkt dat ze op het punt staan om het échte geheim van Zilvermaaneiland te ontdekken. Wie is de mysterieuze Geestenkoning en wat zit er toch in oma’s koffer? (flaptekst)

Het eerste boek dat ik lees van Michael Reefs. De auteur waarvan gezegd wordt dat hij moeilijke lezers ook aan het lezen krijgt met zijn boeken. Dat maakt wel nieuwsgierig, maar eerlijk gezegd trokken zijn boeken mij niet echt aan. Tot dit boek werd aangekondigd. Het omslag (mijn complimenten aan de illustrator) maakte mij meteen nieuwsgierig. En ook de synopsis spreekt mij wel aan. Wat dat betreft lijken alle voorwaarden aanwezig voor een goed boek.

 

Na het lezen begrijp ik waarom veel kinderen de boeken van Reefs willen lezen. Hij heeft een erg prettige schrijfstijl die je meesleept door het boek. Met weinig woorden vertelt hij een best complex verhaal, maar het wordt nergens te moeilijk of te ingewikkeld. En daar ligt misschien wel zijn kracht, toch een interessant verhaal vertellen dat makkelijk te lezen is.

Voor een wat betere lezer is dit dan misschien weer wat jammer, want wat meer verdieping was leuk geweest. Nu gaat het soms allemaal wel heel snel en makkelijk en mist er diepgang.

 

De illustraties van Aleksander Zolotic zijn een lust voor het oog. Ze beslaan hele pagina’s en zijn volledig in kleur. Ze passen goed bij het verhaal en de stijl van Michael Reefs en geven een mooie weergave van de gecreëerde wereld. De Geestenkoning is zelfs best eng afgebeeld, waardoor het boek net wat spannender wordt.

 

Al met al een fijn boek dat lekker makkelijk wegleest en vraagt om meer. In april komt het tweede deel van deze serie en daar kijk ik naar uit!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.