Don en Sjon brengen geluk - Catherina Valckx


Don en Sjon hebben een heel bijzonder cadeau voor Ursula, de uil: een hoefijzer. Een hoefijzer brengt geluk. Nou ja, tot het op Ursula’s hoofd terechtkomt en het bezoekje slecht lijkt af te lopen… (flaptekst)

Het tweede boek over Don en Sjon, geschreven en geïllustreerd door Catherina Valckx. Vorig jaar kreeg ze voor het eerste boek over dit duo een zilveren griffel en was ze te gast in De Grote Vriendelijke Podcast. Interessant om te horen hoe deze auteur te werk gaat. Ik ben daardoor best benieuwd geworden naar haar boeken. En met Don en Sjon brengen geluk ga ik dan eindelijk kennismaken met deze auteur.

 

Op de eerste bladzijden stellen Don en Sjon zichzelf voor. Dit is wel handig, want als je het vorige deel niet hebt gelezen leer je op deze manier de twee hoofdpersonen toch kennen. Het boek bestaat verder uit zes korte verhalen. De verhalen horen bij elkaar, maar kun je los lezen. Erg verfrissend. Wat meteen opvalt is de humor in de verhalen én in de illustraties. Bijvoorbeeld het verhaaltje De plank is erg geestig en zorgde ervoor dat ik met een glimlach verder las.

 

De illustraties lijken op het eerste gezicht erg simpel maar zijn bij een nadere beschouwing doeltreffend en interessant. Ze zijn warm en ondersteunen het verhaal. Ook is het boek zorgvuldig vormgegeven. De wat grote illustraties staan bovenaan de pagina met daaronder een paar regels tekst. Het is daardoor een overzichtelijk boek.

 

Door de relatief simpele onderwerpen zijn de verhalen erg geschikt voor de doelgroep. De lezers beleven vast veel plezier aan de avonturen van Don en Sjon.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.