Een tijger in je bed - Bibi Dumon Tak, Ingrid & Dieter Schubert


In dit boek lees je over tijgers.

Wat ze kunnen, wat ze doen,

wat ze meemaken.

 

Of alles echt is gebeurd?

 

Is bloed rood?

Is de zon warm?

Is de zee diep?

 

Precies, alles in dit boek is waar. (flaptekst)

.

Er verschijnen steeds meer delen in de Tijgerlezen-reeks van uitgeverij Querido. Een reeks voor beginnende lezers, maar zonder avi-niveaus. Om leren lezen leuk te maken! Bibi Dumon Tak schreef ook een deel. En het bekende illustratie-duo Ingrid & Dieter Schubert maakte de illustraties.

 

Allereerst wordt al duidelijk dat dit een totaal ander boek is dan de eerdere delen die ik uit deze reeks las. Dit boek is namelijk non-fictie, gebaseerd op waargebeurde verhalen en feiten. Dat maakt dit een heel bijzonder boek. Je begint bijvoorbeeld te lezen over iemand die een tijger in bed aantreft en daarna krijg je allemaal informatie over de tijger en andere katachtigen. Al die informatie wordt op een prettige manier gebracht zonder dat het belerend overkomt. De toon die Bibi Dumon Tak aanslaat in dit boek zorgt voor een fijne leeservaring. Ze maakt grapjes en spreekt de lezer direct toe. Zoals je in de flaptekst al merkt.

 

Het is erg prettig om in een dergelijke reeks verschillende soorten boeken te hebben. Rotkat, Stinkie en bijvoorbeeld Don en Sjon zijn allemaal fictie: verzonnen verhalen over mensen en dieren. En dan is Een tijger in je bed een leuke, compleet andere toevoeging aan de reeks. Erg leuk bedacht!

 

De illustraties van Ingrid en Dieter Schubert zijn van hoog niveau. Net als in hun prentenboeken weten ze goed raad met dieren tekenen. Natuurgetrouw en duidelijk herkenbaar. De sfeer in hun tekeningen is erg mooi en past precies bij de tekst van Bibi Dumon Tak. Er hadden hier geen tekeningen bij gemoeten die niet natuurgetrouw zijn. Dat zou niet passen bij de feiten over de dieren.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.