Krokodetectives - John Patrick Green


Dit zijn de Kroko-detectives: Maaistra & De Mier

Heldhaftige agenten van K.L.U.S. (Koninklijke Landelijke Undercover Specialisten) en de nachtmerrie van elke superschurk. Met hun Veelzijdige Elite Spionnen Technologie en speciale rioolroutes, zitten de kroko-detectives er bij elke zaak weer bovenop! (flaptekst)

Een graphic-novel voor kinderen van 7+. Er verschijnen de laatste jaren meer en meer graphic-novels. Nog steeds weet ik niet helemaal wat het verschil is tussen een stripboek en een graphic-novel. Ik denk dat de verhalen van een graphic novel wat diepgravender zijn dan die van een strip en dat resulteert in bijvoorbeeld het mooie De prins en de naaister en de Heartstopper-reeks. Boeken met mooie thema’s, mooie illustraties en een verhaal met een boodschap.

 

De Kroko-detectives vallen wat betreft voor mij onder de stripboeken. Tijdens het lezen heb ik meerdere keren het idee gehad dat ik een Donald Duck–pocket aan het lezen was. En dat is niet erg, die heb ik als kind met veel plezier gelezen.

De tekeningen zijn simpel maar wel doeltreffend. De beoogde doelgroep, kinderen van 7+, zullen de tekeningen vast leuk vinden.

 

Het verhaal is redelijk goed uitgedacht, maar de meerdere verhaallijnen door elkaar heen zorgen soms voor verwarring. Je moet goed je hoofd erbij houden om alles te begrijpen. En eigenlijk – spoiler alert! - zijn de kroko-detectives niet degenen die het verhaal uiteindelijk oplossen, al doen ze wel alsof.

 

De originele titel is goed gevonden, Investigators. Jammer dat de vertaling wat minder origineel is. Al met al is het een leuk boek om even tussendoor te lezen. En het zal bij de doelgroep zeker aanslaan.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.