Boutje van de rommelberg - Mirjam Oldenhave & Rick de Haas


Boutje woont met zijn vader bij de rommelberg. Dat is een torenhoge stapel van allemaal oude spullen: stoelen, stofzuigers, koelkasten, speelgoed en nog veel en veel meer.

Wat een troep, denken de meeste mensen.

Maar voor Boutje is het een paradijs, want hij is de knutselkoning. Hij kan alles verzinnen én maken, ook dingen die nog niet bestaan.

Als hij op een dag tussen de rommel een gouden beeldje vindt, beginnen de problemen. Maar ook de avonturen. (flaptekst)

Een nieuwe samenwerking tussen Mirjam Oldenhave en Rick de Haas. Dat kan haast niet misgaan. Sinds in 2006 het eerste boek over Mees Kees uitkwam, is dit duo niet meer weg te denken uit kinderboekenland. De boeken van Mees Kees zijn succesvol en de serie loopt nog steeds. Er zijn meerdere films, een tv-serie en een musical gemaakt over deze karakters. In 2010 mocht Mirjam Oldenhave het kinderboekenweekgeschenk maken en zelfs dat werd een verhaal over Mees Kees. En nu hebben Oldenhave en De Haas een compleet ander boek gemaakt, voor een deels andere doelgroep.

 

Het boek ziet er prachtig uit. Het grote formaat, de kleurrijke illustraties van Rick de Haas en de titel maken meteen nieuwsgierig. En wanneer je begint te lezen, schiet je door het boek. Mirjam Oldenhave schrijft zo vlot dat je alleen maar door wilt lezen. Het verhaal is wat simpel, maar wordt dusdanig uitgewerkt met goede, originele karakters dat het toch verrassend en origineel is.

Denk bijvoorbeeld aan alle vreemde uitvindingen die Boutje in elkaar knutselt voor mensen. Of de steenbok die ineens ten tonele verschijnt met uiteindelijk een behoorlijk belangrijke rol. Elk personage is belangrijk voor het verhaal. Geen enkele voelt overbodig aan.

 

Rick de Haas levert weer vakwerk af. Zijn grote, sfeervolle illustraties zijn prachtig en passen perfect bij de tekst van Mirjam Oldenhave. Ook erg leuk zijn de illustraties in de kanttekening van de uitvindingen die Boutje maakt. Op deze manier ben je nog meer betrokken bij het verhaal en wat er allemaal gebeurt.

 

Het duo Mirjam Oldenhave en Rick de Haas laat met dit boek zien dat ze ook zonder Mees Kees goed samenwerken en een origineel en fijn voorleesboek kunnen maken. Wat mij betreft is dit een doelgroep waar ze vaker een boek voor mogen maken. En als uitgeverij Ploegsma dan ook zoveel aandacht besteed aan de uitgave is het helemaal perfect.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb