Kom mee naar buiten - meerdere auteurs


Kom mee naar buiten en beleef de leukste avonturen!

Ga samen met topauteurs als Janneke Schotveld, Sanne Rooseboom, Mirjam Mous, Arend van Dam en Jacques Vriens op avontuur in de natuur

Ga mee op onverwachte schoolreis naar het bos, neem een duik in de onderwaterwereld en lees over de spannende reddingsactie van de zeeschildpad en ontdek hoe verrassend groen de grote stad kan zijn. Droom weg bij mooie gedichten over de natuur en lees alles over een wonderlijke pompoenkweekwedstrijd in de komische strip van Iris Boter. Dit boek is gi-ga-groen! (flaptekst)

Net als vorig jaar brengt uitgeverij Van Goor een boek uit met allemaal verhalen passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar een groot boek met illustraties van Marja Meijer. De illustrator van vorig jaar, Iris Boter, heeft een strip gemaakt voor dit boek.

 

Vorig jaar was de eerste keer dat de uitgeverij zo’n boek uitbracht en ik vind het een aanwinst voor de Kinderboekenweek. Er is duidelijk tijd en aandacht besteed aan het boek. Dat is sowieso te zien aan de vormgeving. Er is echt nagedacht over hoe dit boek eruit moest komen te zien wat betreft het formaat, de letters en de illustraties.

 

Leuk detail is dat het verhaal van Janneke Schotveld over het heksje Adiba gaat in de oude eikenboom. Blijkbaar smaakte dit personage naar meer, want er komt binnenkort een heel boek uit over deze oude heks! En ik ben daar blij mee, want het verhaal is – zoals we dat van Janneke Schotveld gewend zijn - erg leuk.

 

Het verhaal van Jacques Vriens gaat, hoe kan het ook anders, over een juf en een klas. Dat zijn misschien wel de beste verhalen die Vriens kan schrijven. Arend van Dam schrijft een verhaal dat zich afspeelt in 1668 en Esther Walraven schrijft over de gevolgen van plastic voor dieren. En zo heeft elke auteur een eigen verhaal, zowel qua inhoud als stijl, geschreven. Hierdoor is het een boek dat niet saai wordt, geen enkel verhaal lijkt op een ander.

 

Ook de gedichten van Gerschwin Bonevacia zijn een fijne toevoeging aan het boek. Ze zijn goed geschreven en grappig.

 

En de illustraties van Marja Meijer maken dit boek áf. Ze heeft in zwart-wit prachtige illustraties gemaakt. Vrolijke, veelzeggende illustraties die passen bij elk verhaal. Bij de gedichten heeft ze net even wat andere illustraties gemaakt en dit zorgt voor een fijne afwisseling in het boek.

 

Een echte aanrader voor de Kinderboekenweek, maar eigenlijk is dit boek altijd een aanrader!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.