Het geheime dagboek van professor grutjes en het supersoepjesmysterie


Wooooh! Het is gelukt: je hebt het geheime dagboek van professor Grutjes gevonden! Maar vertel eens, waar heb je het gevonden? Heeft professor Grutjes het weer eens laten slingeren? Die verwarde professor is ook zo slecht in opruimen.

 

Nou, waar wacht je nog op? Dit is je kans om het te lezen! Professor Grutjes heeft zijn geheime onderzoeksresultaten in dit dagboek verzameld. En ik geloof dat hij zei dat deze ontdekkingen HEEL belangrijk zijn. Volgens mij had hij het zelfs over superkrachten… (flaptekst)

Een kinderboek in de vorm van een dagboek zien we wel vaker. Dit kan goed uitpakken zoals recent in Dodo maar kan natuurlijk ook negatief zijn. Wanneer je in een dagboek leest, weet je dat het al is gebeurd. En dat kan de spanning weghalen uit het verhaal. Gelukkig hoeft in dit boek over professor Grutjes niets heel spannend te zijn, het verhaal kabbelt rustig voort en is dit geen belemmering voor het verhaal.

 

Debbie van Osch-Voorhaar is gecertificeerd kindervoedingscoach en dat is te merken aan alles in dit boek. Het boek gaat over hoe je gezond kunt eten en van welk eten je sterk wordt. Het is een leuk uitgangspunt om kinderen te leren omgaan met eten. Ze leren wat vetten, koolhydraten en eiwitten zijn en wat ze doen met je lichaam. En dit alles in een leuk verhaal over een professor die een supersoepje wil maken waardoor je sterker wordt. En wie wil dit nou niet?

 

Ik sport zelf best veel maar had bij het lezen niet eens door dat het over gezonde voeding ging, die je lichaam nodig heeft. Zo’n supersoepje is eigenlijk een soort van eiwit-shake. Erg leuk gevonden!

 

Dit zou allemaal belerend over kunnen komen, maar Van Osch-Voorhaar heeft het erg slim aangepakt. Het boek is humoristisch, geeft duidelijke uitleg en heeft een positieve uitstraling. De opmaak van het boek is soms wel wat druk en de tekst loopt tot erg laag op de bladzijde. Maar door de vele illustraties van Vera Bertens wordt elke bladzijde toch een feestje. Elke bladzijde is leuk om te bekijken en van bijna elke illustratie moet je wel lachen. Van Osch-Voorhaar en Bertens laten zien dat een leerzaam boek ook echt leuk kan zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.