Niet storen! - verschillende auteurs


Voor je het weet, heb je dit boek uit! De twaalf verhalen zijn stuk voor stuk zo spannend, avontuurlijk of grappig dat je verlangt naar meer. Het knotsgekke verhaal van Mirjam Mous draait om een oppas die wel weet wat je moet doen met kinderen die niet naar hun ouders willen luisteren. Ontdek in het verhaal van Evelien Feltzer hoe je zonder op vakantie te gaan toch een bijzondere zomer kunt beleven. En kun je beste vrienden zijn én strijden om de winst van een superbelangrijke sportwedstrijd? Thomas Olsthoorn weet het antwoord! En tot slot een hint: die griezelige zomer waar Daniëlle Bakhuis over schrijft, is die wel echt voorbij? Lees al deze avonturen en nog veel meer in dit boek! (flaptekst)

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf heeft speciaal voor de zomer een leuke bundel uitgebracht met korte verhalen van diverse auteurs. De meeste auteurs kende ik al, maar er zitten een paar voor mij nieuwe bij. Een leuk initiatief. Op deze manier maak je de drempel om te gaan lezen in de vakantie laag, je leest gewoon één verhaaltje per keer. De verhalen beslaan zo’n tien bladzijden, zodat ze snel uit zijn.

 

Het omslag en de illustraties van bij Barbara zijn simpel. Het omslag is vrolijk en nodigt uit tot lezen. Eigenlijk wil je net als het meisje in een tent liggen met een zaklamp en lekker lezen. De illustraties in het boek zijn in blauwtinten en redelijk simpel. Bij elk verhaal is één kleine illustratie die er goed bij past. De illustraties zijn leuk, maar waren niet perse nodig geweest geweest omdat de verhalen sterk en beeldend genoeg zijn.

 

De verhalen zijn erg verschillend en daardoor is het boek veelzijdig. Het boek begint met een verhaal van Mirjam Mous en dat is meteen een pakkend verhaal. Ik ben zelf groot fan van deze auteur en het is leuk om eens zoiets te lezen van haar. Wel merk je dat een kort verhaal een beperking op kan leveren voor een auteur. Er is maar weinig tijd om karakters en situaties uit te diepen. Dit verhaal had zeker uitgewerkt kunnen worden naar een langer verhaal, misschien zelfs wel een eigen boek. En dat geldt voor de meeste verhalen. Ze zijn leuk om te lezen, maar voor mij blijft het gevoel hangen dat er meer mee gedaan had kunnen worden.

 

Voor de betreffende doelgroep (10+) zijn de verhalen erg geschikt. Dit boek zal zeker een paar keer uit de kast worden gepakt en met veel plezier worden gelezen. Voor de wat meer ervaren lezer is het misschien wat te makkelijk. Deze lezers kunnen beter een boek met één lang verhaal uit de kast halen. Maar in de opzet van een lekker zomers boek om tijdens vakantie te lezen is dit boek zeker geslaagd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb