Het kamertje - Jacques Vriens


Het kamertje (Lief en leed in de personeelskamer van een kleine basisschool) - Jacques Vriens

Met veel humor en soms een ironische ondertoon vertelt Jacques Vriens over de personeelskamer van basisschool De Driehoek. Daar delen, onder het genot van liters koffie, de leerkrachten lief en leed met elkaar. Korte verhalen over de chagrijnige Johan, de enthousiaste kleuterjuf Vera, de kwetsbare Anneke, de laconieke Tine, de onervaren Charlotte en de voorzichtige directeur Wouter. Zeer herkenbare zaken komen voorbij zoals bijv. luizen, ouderavonden, straffen, inspecteurs, sinterklaas, schoonmaakperikelen, eindeloze teamvergaderingen, relaties, staken en een dreigende fusie. 

We kennen allemaal wel een boek van Jacques Vriens. En erg veel van zijn boeken gaan over de basisschool. Dat is niet zo vreemd aangezien hij zelf meester en directeur is geweest op een basisschool. In 2000 verscheen dit boekje. En zoals de ondertitel al zegt gaat dit niet over de kinderen maar over het personeel! 

 

En wie kan daar nou beter over schrijven dan een oud-meester zelf. En dat doet hij (zo lijkt het tenminste) met veel plezier! Iedereen veel plezier en succes dit nieuwe schooljaar!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.