Villa Fien - Janneke Schotveld & Annet Schaap


Wanneer een boek aanvoelt als een warme deken is het voor mij een goed boek. In een boek moet je kunnen wegkruipen, kunnen genieten van het verhaal, de wereld en het even kunnen verdwijnen uit je eigen leven. 

En dit boek is daar zeker een voorbeeld van. Villa Fien (2010), het debuut van Janneke Schotveld (Superjuffie, Avonturen van de dappere ridster) met illustraties van Annet Schaap. 

Een erg prettig verhaal, misschien een beetje standaard, maar totaal niet voorspelbaar. De personages zijn levendig en wie wil nou niet bij Fien wonen? 

En eigenlijk is bij alle boeken van Janneke Schotveld dit gevoel aanwezig. De sfeer in elk boek is fijn. Soms wel wat anders, maar het is altijd een fijne wereld om in te verdwijnen. En dat doe ik dan ook graag in haar boeken!

Het duo van auteur en illustrator is ook een schot in de roos. De illustraties van Annet Schaap passen gewoon goed bij Janneke Schotveld. Dat zorgt er ook voor dat de boeken herkenbaar zijn. En volgens mij is alles wat ze samen maken goed!

Ik kijk uit naar alle volgende boeken van dit top duo!

©De Leesplank, 2021

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.