Gozert - Pieter Koolwijk & Linde Faas


Afgelopen week is Luna het vervolg op Gozert (2020) van Pieter Koolwijk verschenen. En meteen stond heel instagram en facebook vol met dit boek! Zelf heb ik even gewacht met het aanschaffen van het boek, want Pieter Koolwijk kwam vandaag in Kinderboekhandel Rapunsel, in mijn woonplaats, signeren. En dan moet ik daar natuurlijk heen.

Want Gozert heb ik met ontzettend veel plezier gelezen. Ik vind het zelfs het beste kinderboek van 2020. Zoals ik in mijn recensie al schreef: Dit boek verdient een 10. Het is een boek dat ontzettend goed is geschreven en een prachtig thema onder de aandacht brengt zonder belerend over te komen. Het is een boek dat mij raakt en op sommige momenten zelfs boos maakt. Want waarom behandelen ze Ties op deze manier? En het boek zet de lezer aan het denken. Gaat dit in ‘de echte wereld’ ook zo? Hoe gaat het in klinieken waar kinderen met psychische problemen zijn opgenomen? Ik hoop niet zoals bij Ties.

 

En die mening is niet veranderd. Gozert is een ontzettend goed boek en ik ben blij dat Pieter Koolwijk hier de erkenning voor krijgt van het lezend publiek. Daarom dit boek even weer in de aandacht. En ik ben erg blij met Luna, ik ga meteen beginnen met lezen!

 

©De Leesplank, 2021

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.