De Prinses van Ploenk - Henk Hardeman

Als kind werd ik in groep 7 voorgelezen uit De Prinses van Ploenk van Henk Hardeman. En dat was geweldig. De hele klas was muisstil en ging compleet op in het verhaal. Dit kwam door hoe de juf voorlas, maar toch vooral door het boek. Dus na groep 7 moest ik het boek zelf hebben!

Henk Hardeman heeft een erg prettige schrijfstijl. En zijn boeken zijn origineel. Dat geldt ook voor de twee vervolgen (De pirate van Ploenk & Paniek in Ploenk). En eigenlijk al zijn boeken! Maar dit boek heeft voor altijd een plekje in mijn hart! Wat een fijne herinneringen heb ik hieraan. 

De illustraties van Saskia Halfmouw passen erg goed bij de boeken en zijn een feest om te bekijken! Jammer dat de boeken niet meer leverbaar zijn, wat mij betreft wordt deze serie opnieuw uitgebracht! 

Ook leuk is dat Henk Hardeman een veelzijdige schrijver is. In 2016 schreef hij een nieuw boek over Heer Bommel en Tompoes Het Lastpak. En ook dat werd goed ontvangen! Wat mij betreft een schrijver die veel bekender zou moeten zijn in Nederland! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb