De Penderwicks - Jeanne Birdsall


Wanneer ons verhaal begint, is Batty nog maar vier jaar. Rosalind is twaalf, Skye elf en Jane tien. Ze zitten met meneer Penderwick en Hond in de auto. Ze zijn op weg naar Arundel en helaas zijn ze verdwaald.
Deze zomer wacht de vier zusjes Penderwick een geweldige verrassing: een vakantie op het wonderschone landgoed Arundel. Al gauw zijn ze druk bezig de zomerse magie van de uitgestrekte tuinen van Arundel te ontdekken, net als de met schatten gevulde zolder, de tamme konijnen en de kokkin die de lekkerste cake van Massachusetts maakt. Maar hun beste ontdekking is Jeffrey Tifton, de zoon van Arundels vrouw des huizes, die de perfecte metgezel voor hun avonturen blijkt te zijn.
De hardvochtige, nare mevrouw Tifton zelf is helaas minder blij met de Penderwicks en waarschuwt de nieuwe vrienden om niet in de problemen te raken. Dat beloven ze plechtig - maar zijn ze ook van plan zich aan deze belofte te houden? Eén ding is zeker: het zal voor de zusjes Penderwick een onvergetelijke zomer worden!

 

De Penderwicks’ is ondanks het niet originele plot en idee een fijn boek om te lezen of om voor te lezen. De doelgroep is kinderen van 8 tot 12, maar wat mij betreft is dit ook een boek om te lezen als volwassene. Om de herkenbaarheid en soms de behoefte om weer even kind te zijn.


Jeanne Birdsall, 2005 (vertaald door Marijke Koekoek en Susan Ridder, 2007)

De Penderwicks - Een zomers verhaal van vier zusjes, twee konijnen en een heel bijzondere jongen

Omslag David Frankland

Uitgeverij Van Gennep Amsterdam

Leeftijd: 10-13 jaar.

287 pagina's


Thema's die voorkomen in dit boek

Familie

Vriendschap

Avontuur

Vakantie