Van vliegeren tot vogelspotten - Marianne Busser & Ron Schröder


Kijk eens écht om je heen, wat zie je dan?

De wereld om ons heen gonst, bruist, fonkelt en straalt!

In dit heerlijke prentenboek laten Marianne Busser en Ron Schröder kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met al het leuks dat je buiten kan beleven. Wat dacht je van vogelspotten, schatgraven, kamperen, picknicken of boomhutten bouwen? Keuze genoeg! (flaptekst)

Zoals elk jaar brengt uitgeverij Moon bij de Kinderboekenweek een versjesboek uit van Marianne Busser en Ron Schröder. Alle versjes gaan over het thema Gi-ga-groen. Maar er is iets anders dit jaar. Het omslag is wel – zoals we gewend zijn - van Mark Janssen, maar de binnenwerkillustraties niet. Die zijn van verschillende andere illustratoren. Dat is een verrassing. Had Mark Janssen het te druk?

Zijn omslag is mooi en maakt dit boek zo een passend deel in de reeks. Maar waarom niet een omslag van een illustrator die ook meewerkt aan het binnenwerk? Had van mij zeker gemogen.

 

De versjes zijn zoals altijd van hoog niveau. Ook bij dit thema hebben Busser en Schröder verrassende onderwerpen en versjes bedacht. De rijm is passend, het leest prettig voor en je wilt haast zelf weer buiten gaan spelen. Of met je bed in de tuin slapen!

 

Maar de grote verrassing van dit boek zijn de illustraties. Elke illustrator heeft twee versjes voorzien van een pagina-vullende illustratie. En dat doen ze allemaal in hun eigen stijl. Het eerste versje is voorzien van een plaat van Kees de Boer. De sfeer, het kleurgebruik en de beweging zijn prachtig. Zijn andere illustratie in het boek is totaal anders.

De twee illustraties van Natascha Stenvert zijn misschien wel mijn favorieten uit dit boek. Het kleurgebruik is sfeervol en de gezelligheid spat ervan af. Hier wil ik graag meer van zien!

Ook de illustraties van Aron Dijkstra, Marieke van Ditshuizen en Floor de Goede zijn prachtig en passen goed bij de versjes.

De illustraties van Harmen van Straaten vind ik de minste uit dit boek. En dat is gek want ik ben fan van zijn illustraties. Maar deze twee illustraties zijn plat en vallen mij persoonlijk tegen. 

 

Dit boek is zeker weer een aanrader!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb