Vleugels van vuur 2 - De terugkeer van de troonopvolger

De vijf drakenjongen zijn aan een groot gevaar ontsnapt, maar hun missie om vrede te brengen in het drakenrijk Pyrra is nog lang niet volbracht. Ze zoeken hun toevlucht in het onderwaterkoninkrijk van de Zeevleugels, waar Tsunami met open armen wordt verwelkomd door haar moeder, koningin Koraal. Maar al snel blijkt het leven in zee toch niet zo perfect.

 

Een mysterieuze moordenaar is op jacht in het Zeerijk en lijkt het op de drakenjongen voorzien te hebben. In de diepzee sluimeren verraad en duistere geheimen. Kan Tsunami haar thuis en haar vrienden wel allebei beschermen? (flaptekst)

Na het lezen van het eerste deel in de Vleugels van Vuur-reeks zat ik helemaal in de wereld van de draken en was ik erg nieuwsgierig naar de volgende delen. Nu had ik eindelijk tijd voor het tweede deel. Meteen is al duidelijk dat dit een heel ander boek is dan het eerste deel. Enkel het omslag geeft dit al aan: in plaats van de vurige kleuren van deel één is deze omslag in blauwtinten. Wanneer je de flaptekst leest, begrijp je dit. De draken gaan naar het onderwaterkoninkrijk van de Zeevleugels. Draken die in de zee leven - wat een vondst. Een totaal andere wereld ontvouwt zich in dit boek. Een wereld die interessant is en intrigeert. Want draken onder water? Daar heb ik nou nog nooit van gehoord.

 

Net als deel één is ook dit deel weer erg fijn geschreven. Je vliegt door het verhaal. Doordat je in het vorige deel al kennis hebt gemaakt met alle personages en de soorten draken kom je veel sneller in het verhaal. Er is veel herkenning en de nieuwe toevoegingen zijn simpel en passen in het verhaal. Hoewel dit dus een pluspunt is na het lezen van deel één, is het wel echt noodzakelijk om het eerdere deel gelezen te hebben. Anders begrijp je waarschijnlijk weinig van dit boek.

 

Tui. T Sutherland schrijft met spanning en dat zorgt ervoor dat je af en toe op het puntje van je stoel zit tijdens het lezen. Wel is het belangrijk om goed op te letten tijdens het lezen, anders mis je misschien iets belangrijks. Daardoor is het geen boek om even snel tussendoor te lezen, maar moet je er wel echt de tijd voor nemen.

 

Het leuke aan deze serie is dat niet elk deel dezelfde hoofdpersoon heeft. In deel één was Klei de hoofdpersoon en in dit deel is dat Tsunami, de zeevleugel. Hierdoor leer je meer van de Zeevleugels en hun onderwaterwereld. Tsunami is een jonge draak die zich sterk ontwikkelt in dit deel en doordat je alles vanuit haar perspectief meemaakt, beleef je deze ontwikkeling met haar. 

 

Na het lezen van deel twee weet ik het zeker: ik wil deze hele serie lezen. De draken zijn erg leuke hoofdpersonages, de werelden zitten goed in elkaar en het avontuur is spannend en boeiend. De serie is een aanrader voor elke fantasy-liefhebber, maar ook voor lezers die nog nooit fantasy hebben gelezen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb