Fabulant - Marloes Kemming


Kan een doodgewoon meisje het winnen van het kwaad?

Een magisch avontuur vol nieuwe werelden, wonderlijke wezens, vriendschap en heldenmoed. Voor lezers die houden van Harry Potter, Het Oneindige Verhaal en Alice in Wonderland.

Isa heeft de stomste zomervakantie ooit. Haar vader en stiefmoeder zijn op huwelijksreis en hebben haar gedumpt bij de saaie oom Arnold. Ze verveelt zich kapot. Maar dan komt ze erachter dat oom Arnold een groot geheim heeft. In zijn tuin bevindt zich de poort naar Fabulant, een magische wereld vol wonderlijke wezens, spannende plekken en... groot gevaar.

Wanneer Isa per ongeluk door de poort valt, begint een avontuurlijke reis. Ze zoekt een nieuwe weg naar huis via raadselachtige werelden, op de hielen gezeten door het kwaad. Gelukkig krijgt ze hulp van Nobel, een zwarte panter die van vorm kan veranderen, en van de magiër Monsi. Maar dan komt Isa voor een zware keuze te staan: redt ze zichzelf of vecht ze voor de vrijheid van haar vrienden? En kan een doodgewoon meisje het wel winnen van het kwaad? (flaptekst)

Om maar meteen eerlijk te beginnen: het omslag van dit boek spreekt mij niet aan. Ik lees veel recensies die spreken over een prachtig omslag. Maar ik vind hem redelijk plat en donker. Als ik de flaptekst lees en hoor waar het boek over gaat, word ik gelukkig wel nieuwsgierig en krijg ik zin om dit boek te lezen.

 

Tijdens het lezen valt direct op dat ik het boek niet meer kan neerleggen. Marloes Kemming neemt je mee in een wereld die intrigeert en nieuwsgierig maakt. Je moet weten hoe dit gaat aflopen! In sommige fantasy-boeken is de wereld waar het verhaal zich afspeelt zo onduidelijk en ingewikkeld dat het verhaal lastig te volgen is. In Fabulant is dat niet het geval. De wereld wordt goed en duidelijk omschreven en de vragen die overblijven worden later in het boek allemaal beantwoord, waardoor alle puzzelstukjes dan in elkaar vallen.

De omgeving en situaties worden dusdanig beschreven dat het soms voelt alsof je er zelf bij bent.

 

De hoofdpersoon, tiener Isa, wordt erg treffend beschreven. Je hebt echt het gevoel dat je in het hoofd van het meisje meekijkt en op die manier het avontuur beleeft. Ze is dapper en gaat overal 100% voor. Je wordt meegenomen in haar emoties waardoor je haar keuzes helemaal begrijpt.

Ook de bij-personages zijn nergens overbodig en worden goed uitgewerkt. Ze zijn echt nodig om het verhaal verder te vertellen.

 

Marloes Kemming heeft een opvallend spontane schrijfstijl. Het leest snel, is spannend en fantasierijk. Je kunt merken dat ze het verhaal goed heeft doordacht. Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken die lekker weglezen. Je hebt het boek binnen de kortste keren uit en houdt een positief gevoel over aan het verhaal.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.