De kleren van Sinterklaas - Paul Biegel & Sanne te Loo


‘Sinterklaas komt bij ons logeren!’ vertelt Anouk opgewonden aan de kinderen van haar klas. Niemand gelooft haar, maar Anouk houdt vol dat het écht waar is.

Want in de logeerkamer bij haar thuis staat een grote koffer met zijn kleren erin. En waar de kleren van Sinterklaas zijn, daar is hij zelf ook… Toch? (flaptekst)

Een prentenboek van Paul Biegel over Sinterklaas. Wat kun je als fan van de auteur én van Sinterklaas nog meer wensen? Het is al een oud verhaal, 1979, en is meerdere keren verschenen. Voor de vorige uitgave maakte Sanne te Loo ook de illustraties en voor deze nieuwe uitgave deed ze dit opnieuw. Zelf heb ik de vorige uitgave nooit gelezen, dus ik kan de illustraties niet vergelijken. Maar het boek verdient ook meer dan vergelijken.

 

Want zelfs al is het een oud verhaal, het is nog steeds relevant. Er komen geen Pieten in voor en eigenlijk heeft Sinterklaas zelf ook maar een kleine rol. Anouk, een jong meisje, is de hoofdpersoon. Zij ontdekt een koffer met de kleren van Sinterklaas in de logeerkamer. Dat moet betekenen dat Sinterklaas bij haar komt logeren! Maar het is heel raar, hij komt pas ‘s avonds laat aan en gaat heel vroeg weer weg. Dus ze ziet hem nooit. Hoe kan dit nou?

Biegel speelt erg mooi met de belevingswereld van kinderen. Wat geloven kinderen van die leeftijd, hoe gaan ouders daar mee om?

Hierdoor is het een erg leuk boek om voor te lezen. Volwassenen zullen andere dingen begrijpen uit de tekst dan de kinderen die voorgelezen worden.

 

De illustraties van Sanne te Loo zijn prachtig. Ze ademen de Sinterklaassfeer en springen je van het papier tegemoet. De illustraties passen perfect bij het verhaal en de stijl van Biegel. Als volwassene kun je een dubbele bodem ontdekken in de illustraties als je goed kijkt. Ik ga niets verklappen maar het is zeker een prentenboek om eens te bekijken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.