Wat weet jij af van de Giraf? - Cécile Benoist & Loïc Froissart


Duizenden jaren geleden tekenden mensen in Afrika al giraffen op rotsen. Sindsdien blijven wij ons over de giraf verbazen. Het is een dier van extremen, met zijn lange nek en poten. Maar hoe slaap je, wanneer je zo’n lichaamsbouw hebt? En kun je wel rennen met poten van 2 meter lang, of wat drinken? Ook in zijn dieet is de giraf extreem, eigenlijk houdt hij maar van één soort voedsel, de blaadjes van de acaciaboom. En wist je dat mannetjesgiraffen vechten met hun nekken? (flaptekst)

De giraf is al zo lang ik me kan herinneren mijn lievelingsdier. Het imposante, de vlekken, de lieve kop en de lange nek zorgden ervoor dat ik altijd geïnteresseerd was in deze dieren. Nu is er dus een prentenboek met allemaal weetjes over giraffen.

 

Als kind had ik dit boek wat betreft de tekst vast hartstikke interessant gevonden. Je komt dingen te weten over hun horens, verschillen tussen de mannetjes en de vrouwtjes, de vlekken, eetgewoontes en noem maar op. Het is een feitjes-boek en er zit geen verhaal in. Daardoor is het eigenlijk een leuk boek om eens in te bladeren en weer een nieuw feitje te ontdekken. Ik wist bijvoorbeeld niet dat vrouwtjes haar op hun horens hebben en mannetjes niet.

 

Door de goed geschreven tekst, die echt je aandacht grijpt, had dit zeker een leuk boek kunnen worden.  Maar de illustraties, op het omslag staan ze beschreven als vrolijk, vallen mij erg tegen. Ze geven geen realistisch beeld van de dieren. De illustraties zijn erg simpel en af en toe echt niet mooi. Dat is zonde. Met wat meer aandacht voor de illustraties had dit een erg leuk boek over giraffen kunnen worden, maar nu is het een boek dat ik ondanks mijn interesse in giraffen niet meer open ga slaan. Jammer.

 

Hoewel de tekst goed is en er duidelijk aandacht is besteed aan de vormgeving, het boek is langwerpig, valt het boek dus toch behoorlijk tegen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb