Levi’s nieuwe liedje


De klas van Levi leert een nieuw liedje.

Het gaat over een prinsesje in het bos.


Als Levi zingt is het net of er vlinders uit zijn keel fladderen.

En als hij danst is het net of de vlinders op zijn armen landen en zijn benen huppende haasjesbenen worden.

 

Om de beurt mag een kind uit de klas het prinsesje zijn.

Maar als Levi aan de beurt is, schrikt hij. Plotseling zijn alle vlinders en haasjes het raam uit, verdwenen, ontploft. Het liedje gaat toch niet over hem? Hij is een jongen. Hoe kan hij dan het prinsesje zijn? (flaptekst)

Edward van de Vendel brengt prachtige boeken uit. Denk aan Misjka vorig jaar en recent al de dichtbundel Gelukkig en blij. Nu is er alweer een nieuw prentenboek, ditmaal samen met Saskia Halfmouw.

 

Het prentenboek Levi’s nieuwe liedje gaat over Levi. In de klas zingen ze een liedje over iemand die een prinses is. Levi vindt het fantastisch en wil ook de prinses zijn. Maar als hij aan de beurt is, durft hij dit niet en rent hij weg van school. Naar zijn oma. Oma legt hem uit dat iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Wat ze verder doen ga ik niet verklappen, maar het is vertederend en prachtig weergegeven in dit prentenboek.

 

De boodschap is duidelijk: iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Edward van de Vendel weet dat in dit prentenboek op een mooie manier te vertellen aan het jonge kind. Het gebeurt op een subtiele manier die volkomen logisch lijkt.

 

De illustraties maken dit prentenboek fantastisch. De vrolijke kleuren, de manier waarop het liedje is vormgegeven en de emoties worden getoond zorgen voor een veelzijdig prentenboek. Je blijft maar kijken naar de illustraties. En kinderen zullen de illustraties aantrekkelijk vinden door de kleuren.

 

De samenwerking tussen Edward van de Vendel en Saskia Halfmouw is een succesvolle. Eerder las ik van hen ook al De pinguinsint en die smaakte ook al naar meer. Na het lezen en bekijken van Levi’s nieuwe liedje wil ik alleen nog maar meer van dit duo!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb