Waar is Polle Poes?


Polle Poes is kwijt! Help jij zoeken? Ga samen met Nova langs bij alle buren in de straat. Kun jij zien waar Polle zich verstopt heeft? Als je goed kijkt, zie je dat een klusmuis, een reisvogel en een roze theepot steeds weer opduiken. Trouwens, wat doen die agenten daar? Zullen ze de boeven te pakken krijgen? (flaptekst)

Op het eerste gezicht leek dit prentenboek mij ontzettend druk en misschien zelfs wat slordig. De voorproefjes die Marijke Klompmaker deelde op sociale media toonden nog geen geheel en dit maakte mij toch nieuwsgierig. Wat gaat dit worden?

 

Ondanks dat het inderdaad een druk prentenboek is en misschien zelfs wel slordig is dit niet negatief. Het is kenmerkend voor de stijl van Klompmaker. En juist het drukke maakt dit een fantastisch zoekboek. Er staat wel tekst in, maar dit is meer om je te leiden door het verhaal. Verder kun je veel bekijken, zoeken en genieten. Het verhaal is namelijk best simpel, de poes is zoek en Nova gaat haar zoeken bij de buren. Als lezer kun je Polle Poes op elke bladzijde ontdekken en probeer je Nova bijna te helpen.

 

De illustraties zijn een feest om naar te kijken. Je ontdekt elke keer dat je ze bekijkt weer wat nieuws. De kleuren zijn prachtig op elkaar afgestemd. Het is heerlijk om illustraties te zien die niet super natuurgetrouw zijn maar die juist van het papier afspatten. Sommige mensen zullen het niet mooi vinden, maar ik kan het erg waarderen. Ik vind het een heerlijk kijk- en zoekboek en ik geloof dat kinderen (de doelgroep) het waanzinnig zullen vinden.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.