Een eiland vol dieren


Armin slaapt een week bij zijn opa. 
Opa heeft een boerderij, hoog op een terp.

Op een dag stroomt de rivier over en woont opa opeens op een eiland!

 

Veel dieren zwemmen naar het eiland.

Opa en Armin varen door het bos.
Dan gebeurt er iets ergs…

Nu moet Armin een held worden.

Maar durft hij dat wel? (flaptekst)

Sinds ik de illustraties van Sophie Pluim heb ontdekt probeer ik veel van haar geïllustreerde boeken te lezen. Zo kwam ik ook terecht bij Een eiland vol dieren van Monique van der Zanden. Een voor mij onbekende auteur en een boek in een voor mij onbekende reeks: Verhalenrijk. De boeken in deze serie zijn op maat geschreven, mooi geschreven en hebben natuur als leidraad. Het klinkt veelbelovend en dit deel ziet er prachtig uit. Het mooie omslag en misschien nog wel mooier, de achterkant. Het is meteen kenmerkend voor dit boek.

 

Want de illustraties van Sophie Pluim zijn precies zoals ik van haar gewend ben: sfeervol, prachtig, rustgevend en gewoon erg knap gemaakt. Het huis op de dijk ziet er zo gezellig uit dat ik er zelf wil gaan wonen. Ondanks de kans op een overstroming, die in dit boek voorkomt. Pluim weet precies de juiste snaren te raken met haar illustraties. Het is veelbelovend en ik ben oprecht benieuwd wat de komende jaren nog voor mooie boeken gaan brengen van haar hand.

 

Monique van der Zanden heeft een prettig verhaal geschreven. Het onderwerp is wel wat spannend: de overstroming, opa die valt en Armin die ineens een held moet worden. Maar nergens wordt het te spannend. Je leeft met de personages mee, je geniet met de personages en je hoopt op een goede afloop! Het verhaal, in combinatie met de illustraties zorgt ervoor dat dit een erg fijn boek is waarvan ik blij ben dat ik het heb gelezen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb