Neem een plant als huisdier


Weer een boek van Marianne Busser en Ron Schröder. Dit duo schrijft aan de lopende band en levert constant goede boeken af. Nu een boek over planten. Dat klinkt eigenlijk best saai, maar door het leuke omslag van Eefje Kuijl en de reputatie van de auteurs maakt het toch nieuwsgierig.

 

En dat is terecht. Want Busser en Schröder hebben ook met dit boek weer een heerlijk boek afgeleverd. Juist door het wat vreemde thema is het een keer wat anders en voelt het origineel. De versjes zijn grappig, interessant en je leert er nog iets van over planten ook. Bijzonder hoe je saaie informatie over planten op een leuke manier kan brengen en je het ineens interessant vindt. Knap gedaan van de auteurs.

 

De illustraties van Eefje Kuijl zijn een feest om naar te kijken. Ze zijn redelijk simpel, maar zo vrolijk. Haar kleurgebruik en haar composities zijn leuk en trekken de aandacht. En dat in combinatie met de leuke versjes van Busser en Schröder zorgt voor een leuk boek dat kinderen zeker kan gaan interesseren in het nemen van een plant als huisdier! Het is een keer wat anders dan een cavia of een hamster.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.