De dikste billen van het hele land


Liedjes zingen, we doen het allemaal, op de fiets, onder de douche of gewoon omdat je wakker wordt met een wijsje in je hoofd. En het allerleukst is samen zingen! In deze prachtige verzamelbundel vind je de meest gezongen kinderliedjes van nu, van klassiekers als ‘Hansje Pansje Kevertje’ en ‘Klap eens in je handjes’ tot eigentijdse liedjes als ‘Baby Shark’ en ‘Ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant heeft de dikste billen van het hele land’. Annemarie van Haeringen maakte bij bijna 200 liedteksten schitterende tekeningen in alle kleuren van de regenboog. (flaptekst)

Uitgeverij Leopold bracht afgelopen jaar een prachtig, dik boek met bijna 200 liedteksten uit. Stuk voor stuk geïllustreerd door Annemarie van Haeringen. Wanneer je het boek ziet liggen ben je meteen benieuwd.

 

Van liedjes van K3 tot Ik zag twee beren broodjes smeren. Alles komt voorbij. Het boek is ingedeeld in verschillende thema’s: zo kun je makkelijk even een liedje zoeken als je het nodig hebt. Bijvoorbeeld bij de Seizoenen. Je vindt er liedjes over Sinterklaas, kerst, herfst, lente en noem maar op. Maar ook liedjes met Handgebaren, of over je lijf en natuurlijk ook klassiekers.

 

De illustraties van Annemarie van Haeringen zijn superleuke aanvullingen. Ze heeft er voor gekozen om geen paginagrote illustraties te maken, maar juist wat kleinere en dan op elke bladzijde. Op deze manier blijft ze wat op de achtergrond: het boek gaat tenslotte om de liedjes. Maar zonder deze leuke, vrolijke, speelse en mooie illustraties was dit geen goed boek geweest. Juist door de sterke karakters en soms bijzondere keus in illustratie ben je nieuwsgierig naar het liedje en ga je het bekijken.

 

Dit is een boek dat ik elke school en ouders van jonge kinderen aanraad te kopen. Het is superleuk om te hebben en ontzettend handig wanneer je met thema’s werkt of gewoon even een leuk liedje nodig hebt.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.