Mijn tante en mijn oom die wonen in een eikenboom


Noëlle Smit heeft bij een vers van Annie M.G. Schmidt weer illustraties gemaakt. Ditmaal van het lied: Mijn tante en mijn oom die wonen in een eikenboom. Noëlle Smit doet dit zoals we gewend zijn van haar. Met vrolijke, enthousiaste en kleurrijke illustraties. Hoewel het lied niet veel houvast geeft heeft Noëlle Smit er een eigen verhaal bij bedacht. Een gezin die woont in een grote boomhut. Je kunt je er van alles bij voorstellen. Smit weet dit ook daadwerkelijk op papier te krijgen. Je wilt zelf ook in zo’n boomhut wonen na het lezen van dit prentenboek.

 

En tja, wat moet ik gaan zeggen over een tekst van Annie M.G. Schmidt? De koningin van het Nederlandse kinderboek. Haar boeken zijn nog steeds super populair en ik begrijp zeker waarom. Het is daarom ook juist erg belangrijk dat een uitgeverij teksten van haar opnieuw uitgeeft. Want we moeten niet hebben dat ze alleen maar wordt herinnerd door Pluk en Otje. Ook fantastische boeken maar haar liedjes zijn van een ander niveau. Het is simpel maar zo doeltreffend. En dat geldt ook voor Mijn tante en mijn oom die wonen in een eikenboom. Het is grappig, vrolijk en origineel. Wie bedenkt dit? Annie M.G. Schmidt.

 

Kortom: dit is weer een erg fijn prentenboek met een oudere tekst van Annie M.G. Schmidt maar prachtige nieuwe illustraties van Noëlle Smit. Uitgeverij Querido heeft het boek erg mooi uitgegeven, met nog een los papieren omslag. Dat geeft dit boek een wat een luxere uitstraling en dat verdient het.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.