het Park


Welkom in het Park!

Het Park is een magisch plek waar alle bewoners van de stad bij elkaar komen, een plek vol avontuur.

Ga mee met Lotje en help haar om haar vlugge hondje terug te vinden.

Samen laten ze je alle hoeken van het Park zien, in de lente, de zomer, de herfst en in de winter.

Volg ook de andere parkbezoekers, zoals Zocher en Zoë, en de hoveniers.

Ze hebben allemaal hun eigen verhaal.

Er is veel te ontdekken in het Park!

Een prentenboek dat zich volledig afspeelt in het Park in Rotterdam, bij de Euromast. Een herkenbaar gebouw in Nederland. Maar is dit boek dan wel leuk voor iemand die in Drenthe woont? Toevallig heb ik wel een link met Rotterdam, want mijn opa kwam daar erg graag en had zelfs een abonnement op de Euromast. Dus ik was nieuwsgierig naar dit boek.

 

En het stelt niet teleur. Het idee van een prentenboek dat zich maar op één locatie afspeelt is erg goed uitgewerkt, nergens heb je het idee dat je weer naar hetzelfde zit te kijken. De keuze om een tekstloos prentenboek te maken is slim. Op deze manier kun je als lezer zelf bepalen waar je naar gaat kijken: ga je met een doel dit boek lezen? Dus op elke plaat het avontuur van Lotje volgen? Of ga je voor een ander karakter? Zo kun je elke keer opnieuw een heel ander verhaal lezen in dit prentenboek.

 

Ook de keuze om voor verschillende seizoenen en weertypen te gaan maakt het een veelzijdig boek. Elke plaat is een verrassing en je wilt gewoon naar de volgende om te kijken wat je daar aangaat treffen. Toch wil je ook bij de plaat blijven waar je nu bent, want er is zoveel te zien.

 

Gelukkig heeft Magnus Weightman er voor gekozen om te starten met een voorstelbladzijde. Je ziet verschillende personages en leest wat er gaat gebeuren. Zo heb je een rode lijn om je aan vast te houden tijdens het kijken in het boek.

Zijn illustraties zijn mooi, herkenbaar en echt geschikt voor een kijk- en zoekboek. De dieren zijn duidelijk herkenbaar en de plekken ook. Het kleurgebruik is mooi. Dit is gewoon een erg mooi boek en een aanrader, zelfs als je niets met Rotterdam hebt.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.