Naar buiten! Naar buiten!


Een eigenwijs prentenboek voor alle kinderen die buiten op hun best zijn. Vijf buurkinderen zijn het liefst de hele dag buiten, wat voor weer het ook is. De grote mensen vinden dat niet altijd een goed idee. Het is te warm of te koud, het regent of het waait te hard. ‘Wat nou te koud, te warm, te nat, te donker?’ vinden de kinderen. Dat is toch juist allemaal fijn? ‘Naar buiten! Naar buiten!’ roepen ze elke dag weer. Als ze eenmaal op pad zijn, spelen ze niet alleen, maar zoeken ze ook naar schatten. Die vinden ze in de kleinste dingen, maar heel soms ook in iets groots… (flaptekst)

Sinds een paar jaar is Sophie Pluim een groeiende naam in Kinderboekenland. Ze illustreerde Mot en de metaalvissers, prentenboeken van Tjibbe Veldkamp en Tiny Fisscher en in 2023 verscheen haar eerste eigen prentenboek het huisje zonder heks. Ik ben fan geworden van haar en probeer eigenlijk alles te lezen waar ze aan heeft meegewerkt. Nu is er een nieuw prentenboek verschenen van Tiny Fisscher waar Sophie Pluim de illustraties bij heeft gemaakt.

 

Ik was meteen verliefd op het omslag. De kinderen die in een rijtje buiten lopen lijken sprekend op kinderen die je kent. De karakters springen van het papier naar je toe en je bent gewoon benieuwd wat voor avontuur ze gaan beleven in dit boek.

 

Tiny Fisscher heeft een zeer prettig verhaal geschreven over kinderen die altijd buiten willen spelen. Dat zie je in deze tijd niet veel meer, en dit boek lijkt echt een oproep aan kinderen om lekker veel buiten te gaan spelen. Wat voor weer het ook is. De ouders van de kinderen hebben elke keer wel en tegenargument om naar buiten te gaan: te heet, te koud, te veel wind. Maar de kinderen besluiten steeds om toch te gaan.

En natuurlijk eindigt het boek mooi, maar dat ga ik niet verklappen.

 

De illustraties van Sophie Pluim zijn prachtig. Het is elke toch even afwachten wat voor stijl ze gaat hanteren want Pluim kan nogal verschillende dingen maken. Dit is toch wel de bekendste stijl van Pluim. Het kleurgebruik is prachtig, de figuren en hun emoties spatten van het papier. De seizoenen zijn mooi weergegeven en zelfs de regenachtige platen zijn mooi en vrolijk. Erg knap gedaan. Ik zou er wel een aan de muur willen hebben hangen. Kortom: dit is weer een erg leuk prentenboek, een aanrader dus!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.