Raaf & Papegaai - Naar de bron van de Nijl - Li Lefebure & Jenny Bakker


Het is koud in het bos. Daarom besluiten Raaf en Papegaai naar Afrika te gaan om te overwinteren. Ze willen naar de bron van de Nijl. In Afrika horen ze van Kameel dat er niet één bron, maar twee bronnen zijn. En wat is de Nijl lang! Onderweg beleven Raaf en Papegaai een spannend avontuur met een cobra en een krokodil. Als dat maar goed afloopt… (flaptekst)

 

Een boek geschreven met drie leesniveaus. Ik had eerlijk gezegd geen idee wat ik daarvan kon verwachten. Maar meteen op de eerste bladzijde wordt het al duidelijk uitgelegd en het werkt uitstekend in dit boek.

Ik had verwacht dat het alleen lezen van dit boek misschien vervelend werd door de verschillende leesniveaus, maar dat is gelukkig niet zo. De tekst is fijn geschreven, het verhaal wordt goed verteld en eerlijk gezegd ben ik nu erg benieuwd naar de andere boeken in deze serie!  

 

In het verhaal zijn ook weetjes over dieren, landschappen en rivieren verwerkt. Dit maakt het boek ook nog eens educatief, maar het mooie is dat het er niet bovenop ligt. Het is verweven in het verhaal.

Het enige minpuntje aan het verhaal is misschien dat het wel wat al te simpel is, er kan meer verdieping in het verhaal worden aangebracht. Maar dit is waarschijnlijk te moeilijk  voor het lezen met drie leesniveaus. Dus een minpunt kan ik het bijna niet noemen.

 

De illustraties van Jenny Bakker zijn prachtig. De dieren zijn realistisch getekend terwijl de achtergronden (landschappen) minimalistisch worden weergegeven. Hierdoor ligt de focus volledig op de dieren.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb