Van Henni uit de Steenstraat aan de jongen in Berlijn - Elizabeth Honey & Heike Brandt & Annet Schaap


Een kaart van Leo Schmidt uit Berlijn? Henni kan het bijna niet geloven! Tijdens de laatste vakantie van de Steenstraat in het houten huis aan de Ketelbaai ontdekte ze dat daar ooit een Duitse jongen woonde, Leopold Schmidt. Die Leopold Schmidt is allang dood. Maar deze Leo Schmidt is dus springlevend!

Henni besluit Leo te mailen, en dat is het begin van een bijzondere e-mailvriendschap. Zonder Leo zou Henni nooit achter het geheim van Leopold Schmidt zijn gekomen.

Zonder Henni’s hulp zou Leo er helemaal alleen voor staan als zijn beste vriend Felix in de problemen komt. Soms voelt het of een vriend die het verst weg is, het dichtst bij je staat. (flaptekst)

 

Deel vier, en tot nu toe het laatste deel van de Steenstraat-serie. In 2016 heb ik kort mail-contact gehad met de schrijfster Elizabeth Honey en zij vertelde me dat er zeker een deel vijf ging komen. En dat deel zou zich afspelen in Nederland! Maar helaas… tot nu heb ik nog niets gezien.

Ik hoop toch dat er ooit nog een deel komt, dat het wordt vertaald en dat Annet Schaap de illustraties maakt. Want de Steenstraat-serie en Annet Schaap horen voor mij echt bij elkaar. Annet Schaap voelt de sfeer van de verhalen perfect aan en maakt fijne illustraties.

 

Nu over deel vier. Een heel ander boek dan de eerste drie, want het zijn bijna alleen maar e-mails die wij meelezen. En dat is wel even wennen. En werkt het?

Volmondig kan ik daar antwoord opgeven: JA.

 

Het is vernieuwend en erg leuk om op deze manier twee verhalen in één boek te lezen. Het verhaal van Henni in Australië met de zoektocht naar Leopold Schmidt en het verhaal van Leo in Berlijn met zijn vriend Felix die in de problemen komt. Zonder te verklappen wat Leo meemaakt kan ik wel zeggen dat deze situatie nog steeds actueel is.

Toch blijft het boek luchtig en vrolijk en dat vind ik knap. Dat maakt het een goed boek. Ook leuk is dat Henni teruggaat naar de plek uit deel drie en weer even bij mevrouw Biddle is!

 

Ik vind dit misschien niet het beste boek uit de serie, maar het doet niet onder voor de serie. Voor mij is deel twee het beste, daarna deel drie en op een gedeelde derde plek komen deel een en deel vier.

 

Ik zou zeggen: uitgeverij Moon, breng alle boeken weer uit! Ik denk dat er zeker een markt voor is. Ik hoop dat jullie nu nieuwsgierig zijn geworden naar de boeken en ze gaan lezen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb