Nieuwe vrienden voor de Steenstraat - Elizabeth Honey & Annet Schaap


De Steenstraat gaat op vakantie naar een oud, geheimzinnig huis in de Ketelbaai. Ze vieren Henni’s dertiende verjaardag, ontmoeten een groepje stoere surfers en slapen buiten op de veranda.

Het lijkt een supervakantie te worden, maar dan komt onverwachts de arrogante Tara-mascara logeren. Ze kan het met iedereen goed vinden, behalve met Henni, die ze steeds in het geniep dwarszit. Henni voelt zich buitengesloten. Dan ontdekt ze dat Tara van plan is weg te lopen… (flaptekst)

 

Alweer het derde deel van de Steenstraat-serie. Allereerst was ik toch een beetje teleurgesteld dat ze weer op vakantie gaan. Ik was bang dat het erg op het tweede deel zou lijken. Maar meteen vanaf het begin is de toon anders. Niet iedereen gaat namelijk mee en dat zorgt voor angsten en negatieve gedachtes bij Henni.

 

Nog meer dan in deel twee komen in het verhaal gevoelens en emoties om de hoek kijken. Henni is jaloers, misschien een beetje verliefd en ze weet niet overal goed mee om te gaan. En wanneer Tara komt, gaat het mis. Op deze manier lijkt dit boek veel minder vrolijk te worden dan de eerdere twee delen.

 

Maar dat valt mee. Henni schrijft nog steeds even vlot en vrolijk, maar soms zitten er wat negatieve stukjes tussen. Doordat je het verhaal vanuit Henni’s standpunt leest,  mag je Tara meteen niet en kun je de situatie maar van één kant bekijken.

 

De illustraties van Annet Schaap vallen op hun plek in deze serie. Het past perfect bij de sfeer van de tekst en dat terwijl Elizabeth Honey voor de originele uitgaves de illustraties zelf maakte. Ik vind het gedurfd om dan als uitgeverij in een ander land de illustraties te vervangen. Eerlijk gezegd: de tekeningen zijn misschien wel beter dan het origineel.

 

Wat ik in dit boek erg leuk vind is de toevoeging van mevrouw Biddle. Zij wordt de uitlaatklep voor Henni, de steun en toeverlaat. In de eerdere boeken vervulde Donna deze rol, maar zij gaat niet mee op vakantie. Henni belt nog wel eens, vanuit een telefooncel, met haar. Maar dat is niet genoeg en mevrouw Biddle is echt nodig.

 

In mijn ogen is dit boek wel iets minder vrolijk dan de vorige delen, maar het is zeker niet slechter.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.