De Sterrensteen - Het boek der verandering - Kelly van Kempen & Flavio

Alle hemels en sterren. Bestaan er echt dingen die je niet kan verklaren?

Elfie schaamt zich dood voor haar ouders en de Sterrensteen, hun spirituele praktijk aan huis. Waarom kunnen Ed en Petronella niet gewoon normaal doen? Vooral nu Elfies nieuwe buurjongen Mats zich overal mee wil bemoeien!

Wanneer er weer eens een vreemde klant voor de Sterrensteen staat, die aan haar vraagt of ze een oud boek kan bewaren, kijkt Elfie niet raar op. Maar dan duiken er schimmige figuren op in het dorp.

In welk geheimzinnig mysterie is ze verwikkeld geraakt?

En kan ze Mats vertrouwen? (flaptekst)

 

Al maanden keek ik uit naar dit boek, het debuut van Kelly van Kempen. Kelly van Kempen plaatste op social-media al enkele voorproefjes en de omslag! Door de sprekende voorkant, met dank aan illustratrice Flavia Sorrentino, wilde ik het boek meteen lezen ook al had ik nog geen flaptekst of samenvatting gezien. Dit zegt meteen iets over de illustraties in dit boek. De voorkant en de schutbladen zijn volledig in kleur en springen van het papier.

Maar toen ik het boek eindelijk in handen had, bleek de omslag helaas glimmend te zijn en dat maakt voor mij het boek minder mooi dan ik had verwacht. En na de kleurexplosies van voorkant en schutbladen vallen de zwart-wit illustraties bij elk hoofdstuk wat tegen. Ze zijn doeltreffend, maar niets meer of minder dan dat.

 

Het verhaal over de Sterrensteen is leuk gevonden en goed uitgewerkt. Hoewel de situatie redelijk cliché is: hoofdpersoon schaamt zich voor ouders, er komen nieuwe buren, die buren hebben een zoon… Misschien cliché, maar is dat slecht? Nee. Want alle andere situaties, personen en gebeurtenissen zijn juist origineel: de Sterrensteen, de praktijk van Elfies ouders,  Elfie zelf die journalist wil worden en wat op zichzelf is, nog een voorbeeld noemen.

 

Elk hoofdstuk begint met een opsomming van verdachte gebeurtenissen en personen om in de gaten te houden. Je wordt zo meegenomen in de speurtocht van Elfie en Mats. Dat is ook nodig, want er gebeurt veel in het boek! Er zijn  veel personages in het boek  en je moet goed blijven opletten om iedereen uit elkaar te houden.

Achterin het boek staat nog wat informatie over sterrenbeelden en dat is interessant om te lezen.

 

Al met al: wat een ontzettend vrolijk boek. Het vraagt om meer! En gelukkig wordt er aan het eind een deel twee aangekondigd ‘De Sterrensteen – Het feest van de wolfmaan’. Ik ben erg benieuwd naar de volgende boeken van Kelly van Kempen, want dit debuut belooft veel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.