Het geheim van de verliefde hulpkok - Jacques Vriens


Vorig jaar verscheen na lang wachten een compleet nieuw deel van De bende van de Korenwolf. Nu is een eerder deel opnieuw verschenen. In een nieuw jasje, dat past bij het boek van vorig jaar. Zelf heb ik erg fijne herinneringen aan deze serie. Ik vond het dan ook erg jammer dat er tussen de laatste delen zoveel tijd zat en de serie in stilte leek te zijn afgerond. Ik heb zelfs ooit als kind zelf een deel ‘geschreven’ en opgestuurd naar meneer Vriens. Zo graag wilde ik nog een nieuw deel van deze serie. (Even tussendoor: meneer Vriens heeft daar heel vriendelijk op gereageerd, waar ik supergelukkig mee was.) Dus ben ik heel blij dat er vorig jaar tóch nog een nieuw deel kwam. En nu wordt de serie in een nieuw jasje weer onder de aandacht gebracht.

 

De illustraties van Iris Boter zijn simpel maar doeltreffend. De omslag en de illustratie op de achterkant zijn vrolijk, kleurrijk en nodigen uit tot lezen. Ook de plattegrond op het schutblad is erg vrolijk door de kleuren en geeft meteen een duidelijk beeld van het hotel. Grappig dat het nog steeds erg veel lijkt op het hotel uit de vorige uitgaven.

 

Het verhaal is wat mij betreft nog net zo sterk als toen het voor het eerst uit werd gegeven. Het gegeven van de kinderen in het hotel, de ouders die het druk hebben en een lieve oma die bij ze woont blijft leuk. Ik kan me goed voorstellen dat kinderen graag zelf in dit hotel willen wonen.

Jacques Vriens beschrijft de emoties van de kinderen ijzersterk. Het verhaal wordt goed verteld en is vrolijk. Zoals eigenlijk alle boeken van Jacques Vriens is dit ook weer een fijnoek. Het is wel anders dan de boeken over wat heftigere thema’s van deze auteur. Het verhaal is wat simpel en alles wordt erg makkelijk opgelost. En misschien is de situatie niet helemaal realistisch. Maar dit mag de pret niet drukken.


Wat mij betreft zijn alle boeken uit deze reeks van hetzelfde niveau. Wel vraag ik mij af waarom ze niet hebben gekozen om het eerste deel opnieuw uit te brengen, maar deel twee. Hopelijk worden alle delen op deze manier heruitgegeven en kunnen de kinderen van nu ook genieten van deze serie zoals ik vroeger deed!Hotel De Korenwolf staat bol van liefde! Pepijn, de grote broer van Eefie, is hartstikke verliefd en kan nergens anders meer aan denken. Ook vader Jan en moeder Els zijn druk, maar dan met het regelen van een bruiloft: de zoon van de burgemeester gaat namelijk trouwen! En dankzij Eefie wordt dit groots gevierd in hotel De Korenwolf.

 

Op de trouwdag zelf is de kok er opeens niet. Grote paniek!

De hele familie moet de keuken dus in. Maar of het wel zo handig is om Pepijn mee te laten helpen? Die heeft zijn hoofd er helemaal niet bij, want zijn verkering is net uit… (flaptekst)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.