Zullen we kerstfeest vieren? - Marianne Busser & Ron Schroder & Alex de Wolf

Marianne Busser en Ron Schröder hebben met de Muis en Egel-serie een aantal geweldige prentenboeken op rijm afgeleverd. Mede door de vrolijke en lieve illustraties van Alex de Wolf zijn dit prentenboeken die iedereen in huis zou moeten hebben.
En daar hoort dit deel zeker bij. Een deel speciaal over Kerst en de Kerstgedachte.

 

Het verhaal is volledig op rijm geschreven, wat heel fijn (voor)leest en goed is voor de taalontwikkeling van kinderen. Het verhaal over Muis die twee arme Ottertjes vindt die geen huis meer hebben is allicht wat voor de hand liggend. Maar misschien hoort dit juist wel bij kerst-prentenboeken. Dat is tenslotte ook wel een beetje de kerstgedachte: help iemand die het minder goed heeft dan jij. Dat doen Muis en haar dierenvrienden in dit boek op een leuke en originele manier, wat in de flaptekst eigenlijk al wordt verklapt.

 

De illustraties van Alex de Wolf zijn erg mooi. De paginagrote afbeeldingen zijn bijzonder sfeervol. Vooral de dieren spatten van de pagina’s af. Alex de Wolf geeft ze menselijke eigenschappen en emoties, die helemaal bij ze passen. In andere boeken lijkt het soms wat geforceerd en nep, maar bij deze dieren oogt het natuurlijk. Ze zijn vrolijk, lief en knuffelbaar. Ook op de details is gelet, zoals bijvoorbeeld het behang van muis. Dit is een patroon en op elke bladzijde bij haar thuis komt dit terug. Ook mooi is het spel met meerdere illustraties op één pagina. Het loopt allemaal in elkaar over, de tekst en illustraties vullen elkaar helemaal aan.

 

Wat mij betreft één van de betere prentenboeken om met kerst te lezen. En dit boek moet hoognodig worden herdrukt, met deze illustraties van Alex de Wolf.Muis treft samen met haar vrienden voorbereidingen voor het kerstfeest.

Ze versieren de boom bij het bosmeer en bouwen zelfs een echte kerststal.

Maar als muis twee berooide ottertjes achter de struiken ontdekt, worden de plannen enigszins gewijzigd.

Als verrassing veranderen de dieren de stal in een schitterend ingericht huisje.

 

En zo wordt het voor de ottertjes een kerstfeest om nooit te vergeten! (flaptekst)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.