Een huis voor Harry - Leo Timmers

Het prentenboek van het jaar 2019, gemaakt door Leo Timmers die ook internationaal veel lof krijgt voor zijn boeken. Heel eerlijk: ik was zelf eerst sceptisch. Niet altijd vind ik de keus van het prentenboek van het jaar leuk of goed.

Maar in dit geval ben ik het er helemaal mee eens dat dit prentenboek van het jaar is.

 

Het boek gaat over kat Harry die verstoppertje gaat spelen met een vlinder, Vera. Maar dan raakt hij Vera kwijt en weet hij de weg naar huis niet meer. Dan volgt de zoektocht naar huis.

Het verhaal zit slim in elkaar en nodigt uit tot het kijken naar de platen. Daar is ontzettend veel te zien.

 

En dat is meteen waarom dit prentenboek goed is. De platen zijn waanzinnig gedetailleerd, de katten zien er levensecht uit en toch ook wat cartoonesk. Op elke afbeelding is ontzettend veel te zien, dus ga even rustig zitten en bekijk alles goed. Leo Timmers gebruikt op geen enkele plaat een achtergrond. Dat kan saai worden of er simpel uit zien, maar in dit boek pakt het goed uit. Je aandacht wordt getrokken naar wat belangrijk is. En de lezer/kijker krijgt een goed beeld van de stad waar Harry doorheen dwaalt.

 

Een ontzettend leuk prentenboek dat een waardig prentenboek van het jaar was. Dit vraagt om meer van Leo Timmers!Harry is altijd binnen.

Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen.

Hij rent achter haar aan,

En raakt hopeloos verdwaald.

Hoe komt hij nu weer thuis? (flaptekst)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.