De ALLES wat je worden wil machine - Kees de BoerTom en Emma hebben een heel bijzondere machine gebouwd: een alles-wat-je-worden-wil-machine. Wat een uitvinding! Tom gaat erin, Emma toetst een beroep in en… hop! de machine spuugt Tom uit als bakker. Maar waarom zou je eigenlijk niet twee beroepen tegelijk kunnen hebben? Geen probleem voor de machine! Met één druk op de knop verandert Tom in een bak-kapper en Emma in een circus-brandweervrouw. Zo proberen ze de gekste beroepen uit, totdat… (flaptekst)

Veel kinderboekenillustratoren maken nu hun eigen prentenboeken! Na Mark Janssen en Linde Faas is het nu de beurt van Kees de Boer. We kennen hem natuurlijk van de boeken over Agent en Boef en zijn vele samenwerkingen met Tjibbe Veldkamp. En nu is er dan De ALLES wat je worden wil machine. Geschreven en geïllustreerd door Kees de Boer.

 

Aan het boek kun je merken dat Kees de Boer illustrator is. Het boek draait om de illustraties, de tekst is minder belangrijk. Zijn illustraties zijn vrolijk, uitbundig en spreken tot de verbeelding! Elke pagina is weer een feest om naar te kijken.

Maar het verhaal is ook belangrijk. En dat is minimaal, maar precies genoeg.

 

Eigenlijk zijn alle boeken waar de Boer aan meewerkt grappig. Dit is ook altijd te zien in zijn illustraties. Maar blijkbaar kan hij dit ook zonder de tekst van een ander. Want dit prentenboek is goed doordacht, grappig en geestig. Het verhaal is leuk en klopt bij de belevingswereld van de doelgroep. Want waarom zou je maar één beroep kunnen kiezen! Wat een onzin. En de kinderen komen er ook achter dat ze ook gewoon graag willen spelen. Beroepen komen later wel.

Het einde is dan weer erg leuk gevonden en grappig! Kinderen kunnen hier vast om lachen!

 

De illustraties dragen het boek, maar zonder de tekst was het minder leuk geweest. Mijn complimenten aan Kees de Boer voor het aandurven zelf een boek te maken! En wat is het goed gelukt. Het is misschien geen hoogvlieger qua verhaal, maar het is leuk en het werkt.

Ik kijk nu al uit naar zijn volgende boeken.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb