Woezel & Pip Lievelingsplekjes


Charlie wil graag spelen

met zijn vriendjes,

maar waar zijn ze allemaal?

Vlindertje denkt wel te weten waar ze zijn:

op hun eigen lievelingsplekjes! (flaptekst)

Guusje Nederhorst bedacht de karakters Woezel en Pip. Na haar overlijden verschenen de eerste boekjes in 2005 en nu zijn we in 2022 en nog steeds zijn de boeken populair. Nog nooit eerder had ik iets gelezen of zelfs maar bekeken van deze boekenreeks.

 

Lievelingsplekjes is een redelijk compact boek met grote uitklapplaten. Het verhaaltje is redelijk simpel maar zet je wel aan het denken. Want wat is je eigen lievelingsplek? En waarom?

Af en toe is er wel veel tekst op één pagina en dat is voor de spanningsboog van jonge kinderen niet handig.

De illustraties zijn simpel maar doeltreffend en spreken aan. De karakters zijn schattig en perfect voor jonge kinderen. Je wilt van deze hondjes gewoon knuffels in huis hebben.

 

De uitklapplaten zijn de grote kracht van dit boek. Kinderen kunnen uren kijken naar de grote platen. Ik las op het internet dat het oorspronkelijke plan van Guusje Nederhorst was om ‘Tovertuinen’ te brengen naar kinderen die niet in een stabiele gezinssituatie opgroeien. De tovertuin is de plek waar Woezel en Pip hun avonturen beleven. Ik begrijp dit idee en dat wordt in dit boek duidelijk voortgezet. Kinderen kunnen door de uitklappagina’s een beetje in de wereld van Woezel en Pip duiken en alles even vergeten.

 

Met de doelgroep in je achterhoofd is dit boek dan ook zeer geslaagd. Ik vind het wel een goed voorbeeld van een kinderboek dat je echt alleen leest met een kind. Voor volwassenen biedt dit te weinig om het zelf ook te willen lezen. Maar zoals eerder al gezegd, de beoogde doelgroep zal het fantastisch vinden en alles willen lezen van Woezel en Pip. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb