Het is hier (g)een hotel! - Marlies Slegers & Iris Boter


Poeh, wat is het heet! De beesten in de dierentuin van Sems familie zijn er sloom van. Maar niet alleen de dieren hebben last van de hitte. De oude vrienden van opa houden het niet meer uit in tehuis De Morgenster nu de airco stuk is. Sem en zijn opa bedenken een plan om hen te helpen. Al snel wordt het een drukke boel in de dierentuin. Zeker als chimpansee Jane een baby’tje krijgt, Sems moeder zich vreemd begint te gedragen, en er een wild beest rondsluipt…

Eén ding is zeker: als je in een dierentuin woont, hoef je je nooit te vervelen! (flaptekst)

Na het prettige eerste deel in deze serie is er nu een vervolg. Dit gaat meteen verder waar deel één is afgelopen. Erg toepasselijk is dat het heet is in het verhaal en dat is het terwijl ik het boek lees hier in Nederland ook. Wat dat betreft kwam ik meteen goed in de stemming. De vraag is natuurlijk of Marlies Slegers een origineel deel twee kan maken of dat het te veel op deel één gaat lijken.

 

Wat mij betreft is het antwoord volmondig ‘ja’. Mij is dit deel in ieder geval beter bevallen dan het eerste deel. In deel één lag het er nogal bovenop dat het boek zich in deze tijd afspeelt. De moeder van Sem is een vlogger en ze hadden het bijvoorbeeld over TikTok. Daardoor is er het risico dat het boek over een paar jaar al gedateerd is. In deel twee komt dit vrijwel niet meer voor.

 

Marlies Slegers schrijft op een fijne manier. Het leest makkelijk weg en je houdt er een prettig gevoel aan over. Nog steeds zijn dierenleed en eenzaamheid in een verzorgingstehuis thema’s. Maar wat wil je ook in een dierentuin die wordt geleid door je oude opa? En de thema’s komen in dit deel dan wel terug, maar voeren niet de boventoon in het verhaal.

 

Dit deel is zelfs af en toe spannend, zodat je graag door wilt lezen. Erg leuk is ook het feit dat er nu meerdere dingen gebeuren in het boek. Tegelijk! Je moet echt opletten om alles bij te houden. Slegers schrijft dit prettig op en zorgt er op het einde ook voor dat alles goed is afgerond.

 

De illustraties van Iris Boter passen precies bij de serie. Ze zijn speels, vrolijk en geven een goed beeld van de personages, situaties en de dierentuin. Nog steeds een erg goede combinatie van auteur en illustrator. Als ze dit niveau kunnen aanhouden mogen er van mij nog veel meer boeken in deze serie komen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb