Boer Boris gaat naar oma - Ted van Lieshout & Philip HopmanDe bomen hangen vol appels. Wat doen we ermee?

Boer Boris weet het: ‘We gaan naar Oma en die maakt er  taart van.’

Maar hoe gaan we erheen? Met de trein natuurlijk! (flaptekst)

Op mijn werk kwam ik enkele boeken tegen uit de Boer Boris-serie. Ik ben echt fan van deze serie. De boeken zijn vrolijk, mooi geïllustreerd en breed inzetbaar binnen de logopedie en op school. En het zijn natuurlijk ‘gewoon’ leuke voorleesboeken.

 

Wat vooral opvalt bij deze Boer Boris is de verrassing in het verhaal. Door de titel lijkt toch duidelijk te zijn dat Boer Boris naar oma gaat. Waarschijnlijk een oudere mevrouw, toch?

Ik verklap de verrassing niet, maar het is een leuke vondst van schrijver Ted van Lieshout, die nu al dertien boeken heeft geschreven over dit boertje. Knap om elke keer weer een origineel idee te bedenken en fris uit te werken, zonder dat het een herhaling van zetten wordt.

 

Het grote pluspunt aan deze boeken is de tekst die op rijm is. Dit is erg fijn tijdens het voorlezen en zorgt ervoor dat je door het verhaal vliegt. Wat oudere kinderen kunnen misschien zelfs het rijmwoord invullen.

 

De illustraties van Philip Hopman zijn telkens een feest om naar te kijken. Zijn sprekende mensen én  dieren zijn herkenbaar uit de vorige boeken maar blijven fris. Er is op elke plaat van alles te zien: bijvoorbeeld in de trein dat alle passagiers meegenieten van de appels en al het andere eten op de terugweg.

 

Opnieuw een leuk en origineel deel in deze langlopende succes-serie!Al eerder recenseerde ik Boer Boris boeken! Lees ook deze recensies!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb