Een avontuur van de Dappere Ridster - Sint zit vast! - Janneke Schotveld & Milja Praagman


Sinterklaas is in het land! De ridster vindt het een heerlijke tijd en hoewel ze er eigenlijk te groot voor is, zet ze toch haar laars. Als ze midden in de nacht toevallig wakker wordt en even gaat kijken – alleen omdat ze dorst had, heus niet uit nieuwsgierigheid – is Sinterklaas nog niet geweest. De ridster heeft het gevoel dat ze poolshoogte moet gaan nemen.

Haar gevoel blijkt te kloppen: als ze door de donkere straten fietst, hoort ze iemand om hulp roepen. Het is Sinterklaas! Hij zit diep in de problemen, of eigenlijk diep in één probleem: een schoorsteen. De arme goedheiligman zit muurvast en de ridster krijgt hem er in haar eentje niet uit. Wat nu? (flaptekst)

Ik ben echt een Sinterklaas-fan. Ik houd van de Sinterklaasperiode, van pepernoten en eigenlijk alles van het feest. De sfeer roept iets in mij op waar ik blij van word. En dat geldt ook voor veel Sinterklaasboeken.

En dit jaar brengt mijn misschien wel favoriete Nederlandse kinderboekenauteur een Sinterklaasboek uit. Mijn geluk kan niet op.

Een nieuw avontuur over de Dappere Ridster. Allereerst valt meteen de vormgeving op. Ondanks dat het boek kleiner is dan de verhalenbundel over de Ridster, is de vormgeving verder hetzelfde. Meteen herkenbaar als een boek in deze reeks. Het omslag van Milja Praagman is zoals gebruikelijk in blauw-tinten. Maar Sinterklaas, met zijn rode mantel, springt eruit. Het valt meteen op dat dit een Sinterklaasboek is.

Alle illustraties zijn sfeervol. De stijl van Milja Praagman is fijn en interessant om naar te kijken. De Dappere Ridster is een eigen persoonlijkheid en Sinterklaas is herkenbaar. De Pieten zijn compleet anders dan we gewend zijn, maar toch zijn het duidelijk Pieten.

Janneke Schotveld schreef een leuk Sinterklaas verhaal dat niet had misstaan in de bundel over de Dappere Ridster. De kwaliteit is hetzelfde. Ook in dit verhaal komen de herkenbare trekken van de Ridster naar voren. Het tuffen, het taalgebruik en haar gevoel voor rechtvaardigheid. Het is een leuk avontuur, zelfs een beetje spannend. Want komt alles wel goed met Sinterklaas? En er is nog iets met Sinterklaas aan de hand, maar om te weten wat dat is moet je het boek zelf maar lezen. Ik kan alleen verklappen dat dit voor extra spanning zorgt in het verhaal!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb